Nauwkeurige doseersystemen voor alle soorten toepassingen

De nauwkeurige doseersystemen van Movacolor zijn ontwikkeld en geproduceerd voor alle soorten toepassingen in de kunststofindustrie. Het hoofddoel van een doseersysteem voor toepassingen in spuitgieten en extrusie is dat de gewenste capaciteit kan worden ingesteld en dat de uitvoer zo dicht mogelijk in de buurt van deze ingestelde waarde blijft.

Doseersystemen voor alle soorten toepassingen

EEN BREED ASSORTIMENT AAN UITERST NAUWKEURIGE DOSEERSYSTEMEN

Movacolor ontwikkelt en verkoopt een breed assortiment aan doseerproducten voor spuitgieten en extrusie, waaronder continue inline mengers. Deze uiterst nauwkeurige doseersystemen kunnen allerlei materialen, zoals masterbatch, poeders, maalgoed en vloeistoffen, kwalitatief en betrouwbaar doseren in hoge volumes. Ze voldoen daarmee aan de eisen van kunststofproducenten over de hele wereld.

DOSEERSYSTEMEN MET VERSCHILLENDE TECHNOLOGIEËN

Het assortiment doseersystemen van Movacolor is onder te verdelen in drie belangrijke doseertechnologieën: gravimetrisch, optometrisch en volumetrisch doseren. Movacolor is wereldwijd koploper in de technologie voor gravimetrische en optometrische doseerapparatuur. In combinatie met de MCSmart-software kunt u volledige controle over uw productieproces krijgen en het eventueel precies aanpassen waar nodig.

De hoogwaardige en robuuste volumetrische doseermachines van Movacolor zijn enig in hun soort en datzelfde geldt voor onze gravimetrische en optometrische doseerapparatuur. De uiterst nauwkeurige doseercilinder staat garant voor gelijkmatig doseren zonder onderbrekingen.

GRAVIMETRISCHE EN VOLUMETRISCHE VULSYSTEMEN VOOR SPUITGIETEN EN EXTRUSIE

Movacolor ontwikkelt en verhandelt nauwkeurige gravimetrische feeders en volumetrische feeders voor spuitgiet- en extrusietoepassingen. Alle kunststof onderdelen die door de spuitgietmachine en extruder worden geproduceerd, delen één noodzakelijke eis: ze moeten van topkwaliteit zijn. Een nauwkeurige gravimetrische of volumetrische doseermachine is daarom cruciaal bij het kleuren van hoofdmateriaal, want hiermee kunnen materialen als masterbatch, maalgoed en vloeistoffen in de stroom van het hoofdmateriaal worden gedoseerd. De technici van Movacolor werken voortdurend aan het innoveren van doseeroplossingen om voor het spuitgieten de allerhoogste kwaliteit te bereiken.

De meest nauwkeurige doseertechniek voor het doseren van masterbatch, poeders en maalgoed bij spuitgieten en extrusie is gebaseerd op de doseercilinder. Alle gravimetrische en volumetrische feeders van Movacolor kunnen extreem nauwkeurig doseren dankzij de unieke Movacolor-doseercilinder waarmee ze uitgerust zijn. De doseercilinder voegt het additief in een constante stroom direct toe aan het hoofdmateriaal, geheel zonder pulsaties of onderbrekingen.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN VAN DE VERSCHILLENDE DOSEERSYSTEMEN

Gravimetrische doseersystemen

  • Continu meten van gewichtsverlies, voor een nauwkeuriger uitvoer
  • Automatische materiaalkalibratie
  • Werkt niet goed bij zeer lage doseringen (< 0,02 g/s)
  • Een grotere investering die wordt terugverdiend op lange termijn

Optometrische doseersystemen

  • Werkt goed bij een zeer kleine capaciteit, kan korrel voor korrel doseren
  • Alleen geschikt voor stofvrij materiaal van granulaat met eenzelfde vorm

Volumetrische doseersystemen

  • Constante stroom en nauwkeurige dosering
  • Handmatige aanpassing
  • Uitvoer verandert niet bij fluctuerende omstandigheden, zoals gewichtsverlies
  • Volumetrische units vereisen een lagere investering

Free advice on dosing systems