Extrusie met gravimetrische, optometrische en volumetrische doseersystemen

Exacte dosering is erg belangrijk tijdens extrusie. Onderdelen die met de extruder worden vervaardigd, moeten aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Voor het kleuren van het hoofdmateriaal door dosering van een additief, is het van belang een doseersysteem te kiezen dat geschikt is voor het extrusieproces.

Gravimetrische en volumetrische feeders voor extrusie

Movacolor ontwikkelt en vermarkt gravimetrische feeders en volumetrische feeders voor alle toepassingen in extrusie. Producenten hebben maar één uiterst nauwkeurig doseersysteem voor extrusie nodig dat eenvoudig te bedienen is voor iedereen die in een kunststoffabriek werkt. Onze gravimetrische en volumetrische feeders voor extrusie draaien geruisloos.

Een doseersysteem dat kleurstoffen en andere dure additieven spaarzaam inzet en zo kosten kan besparen, maar daarnaast ook bijdraagt aan een doorlopend extrusieproces. Dit is precies het type doseersysteem dat Movacolor te bieden heeft: uiterst nauwkeurige gravimetrische en volumetrische feeders voor extrusie. Gravimetrische feeders worden ook wel loss-in-weight feeders genoemd

Extrusie met een uiterst nauwkeurig doseersysteem

De nauwkeurigste doseertechnologieën voor het doseren van additieven bij extrusie, zoals masterbatch, katalysatoren, reinigingsmiddelen, poeders en maalgoed, berusten op het gebruik van een doseercilinder. Onze gravimetrische, optometrische of volumetrische doseerunits zijn met een unieke Movacolor-doseercilinder uitgerust. 

De doseercilinder van Movacolor doseert op het allerhoogste nauwkeurigheidsniveau als hij voor extrusie wordt ingezet. De additieven worden hierdoor in een constante stroom direct aan het hoofdmateriaal toegevoegd, zonder pulsaties of onderbrekingen. De stappenmotor zorgt ervoor dat u maximale controle over uw extrusietoepassing heeft, zonder onderbrekingen of pulsaties. Doseren met een doseercilinder van Movacolor garandeert dan ook dat het proces vele malen nauwkeuriger verloopt dat met andere doseertechnieken op mengbasis, met een schroef, schijf of aanvoerband.

Extrusie met eenvoudig bedienbare modulaire doseersystemen

In de kunststofindustrie zorgt iedere minuut dat een extruder niet in bedrijf is voor onnodige kosten. Bij het ontwerpen van doseerunits voor extrusie draagt Movacolor er zorg voor dat materialen in minder dan een minuut kunnen worden verwisseld (bekijk onderstaande video om het met eigen ogen te zien). Alle volumetrische en gravimetrische doseerunits voor extrusie zijn snel en eenvoudig te reinigen.

 

De gravimetrische, optometrische en volumetrische doseerunits van Movacolor die voor extrusie zijn ontworpen zijn eenvoudig te bedienen. Ze zitten zo in elkaar dat iedereen die in de kunststofindustrie werkt ze kan bedienen. De eerste inbedrijfname van uw extruder is bovendien in een handomdraai gebeurd.

Voordeel van de modulaire opbouw is dat producenten die de extrusiemachine in gebruik hebben een doseerunit kunnen gebruiken die geheel naar de specificaties van de klant is vervaardigd en die daarmee perfect bij een specifiek productietype past. De doseerunit monteren of gereedmaken voor gebruik is extreem eenvoudig.