Login

Extrusie met gravimetrische en volumetrische doseerunits

Exact doseren is erg belangrijk bij extrusie. Onderdelen die met de extruder zijn geproduceerd moeten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Om het hoofdmateriaal met de dosering van een additief te kleuren, is het raadzaam om een doseersysteem te kiezen dat bij het extrusieproces past.

Een greep uit ons assortiment van doseerunits voor extrusie:

MCBalance

MCBalance: uiterst nauwkeurig gravimetrisch doseren

Gravimetrische zeer nauwkeurige dosering

LEES MEER

MCHybrid 200

MCHybrid 200: Het beste van doseren en mengen in één systeem

Doseren en mixen in één systeem
Capaciteit max. 1.000 kg/hLEES MEER

MCWeightMCWeight: meten van de doorvoer bij extrusie

Meten van de doorvoer bij extrusieLEES MEER

Alle producten
Klik hier voor alle gravimetrische, volumetrische en optometrische doseersystemen van Movacolor

De complete Movacolor productlijnLEES MEER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Movacolor ontwikkelt en produceert doseerunits voor extrusie. Producenten hebben maar één nauwkeurig doseersysteem voor extrusie nodig dat bovendien eenvoudig te bedienen is. Een doseersysteem dat ook in stilte zijn werk doet.

Gravimetrische en volumetrische feeders voor extrusie

Movacolor produceert en ontwikkelt gravimetrische en volumetrische feeders voor alle toepassingen in extrusie. Producenten hebben maar één enkel uiterst nauwkeurig doseersysteem voor extrusie nodig dat bovendien eenvoudig te bedienen is voor iedereen die aan het productieproces van een kunststofproducent meewerkt. Onze gravimetrische en volumetrische feeders voor extrusie draaien geruisloos.

Een doseersysteem dat kleurstoffen en andere dure additieven spaarzaam inzet en zo kosten kan besparen, maar daarnaast ook bijdraagt aan een doorlopend extrusieproces. Dit is precies het type doseersysteem dat Movacolor te bieden heeft: uiterst nauwkeurige gravimetrische en volumetrische feeders voor extrusie.

Extrusie met een uiterst nauwkeurig doseersysteem

De nauwkeurigste doseertechnologieën voor het doseren van additieven bij extrusie, zoals masterbatch, katalysatoren, reinigingsmiddelen, poeders en maalgoed, berusten op het gebruik van een doseercilinder. Onze gravimetrische, optometrische of volumetrische doseerunits zijn met een unieke Movacolor-doseercilinder uitgerust. De doseercilinder van Movacolor doseert op het allerhoogste nauwkeurigheidsniveau als hij voor extrusie wordt ingezet. De additieven worden hierdoor in een constante stroom direct aan het hoofdmateriaal toegevoegd, zonder pulsaties of onderbrekingen. De steppenmotor zorgt ervoor dat u maximale controle over uw extrusietoepassing heeft, zonder onderbrekingen of pulsaties. Doseren met een doseercilinder van Movacolor garandeert dan ook dat het proces vele malen nauwkeuriger verloopt dat met andere doseertechnieken op mengbasis, met een schroef, schijf of aanvoerband.

Extrusie met eenvoudig bedienbare modulaire doseersystemen

In de kunststofindustrie zorgt iedere minuut dat een extruder niet in bedrijf is voor onnodige kosten. Bij het ontwerpen van zijn doseerunits voor extrusie draagt Movacolor er zorg voor dat kleurstoffen in minder dan een minuut kunnen worden verwisseld (bekijk onderstaande video om het met eigen ogen te zien). Alle volumetrische en gravimetrische doseerunits voor extrusie zijn snel en eenvoudig te reinigen.

De gravimetrische, optometrische en volumetrische doseerunits van Movacolor die voor extrusie zijn ontworpen zijn eenvoudig te bedienen. Ze zitten zo in elkaar dat iedereen die in de kunststofindustrie werkt ze kan bedienen. De eerste inbedrijfname van uw extruder is bovendien in een handomdraai gebeurd.

Voordeel van de modulaire opbouw is dat producenten die de extrusiemachine in gebruik hebben een doseerunit kunnen gebruiken die geheel naar de specificaties van de klant is vervaardigd en die daarmee perfect bij een specifiek productietype past. De doseerunit monteren of gereedmaken voor gebruik is extreem eenvoudig.

Heeft u advies nodig over welk volumetrisch of gravimetrisch doseerssysteem u voor uw extrusietoepassing nodig heeft? Neem dan contact op met onze doseerspecialisten.

MEER INFORMATIE?

Neem contact op met onze doseerspecialisten
+31(0)515 - 570 020