GRAVIMETRISCHE FEEDERS VOOR MAXIMALE CONTROLE

Een volumetrische feeder biedt controle, een gravimetrische feeder zorgt voor maximale controle voor spuitgieten en extrusie. Dankzij de werkelijke meting van het gewichtsverlies heeft u optimale controle over het productieproces. U bespaart op kleurpigmenten en beschikt over meer efficiency, meer stabiliteit en een duurzame oplossing voor kleuren met masterbatch, poeder, maalgoed en vloeistoffen.

Gravimetrische feeders voor maximale controle

WAT IS HET BELANGRIJKSTE VOORDEEL VAN EEN GRAVIMETRISCHE FEEDER?

Gravimetrische vulsystemen, ook wel loss-in-weight feeders, bieden u volledige controle over een kunststofproductieproces Dit is essentieel voor kunststofproducenten over de hele wereld. Een gravimetrische feeder biedt u controle ten aanzien van:

 • Kostenbesparing
  Investeren in een gravimetrische feeder van Movacolor biedt u een onmiddellijke kostenreductie door te besparen op dure toevoegingen. U kunt uw investering binnen 6 maanden terugverdienen.
   
 • Materiaalbesparingen
  kunststoffenproducenten kunnen tot 50 procent aan kleurpigmenten besparen.  Het gebruik van een gravimetrische feeder van Movacolor leidt tot minder fouten en afval.
   
 • Stabiliteit
  De bediening van een gravimetrische feeder van Movacolor garandeert samen met de doseercilinder en de stappenmotor een stabiel proces. Dit betekent minder stilstand en afval.
   
 • Functionaliteit
  Het is eenvoudig werken met een Movacolor gravimetrisch vulsysteem. Kleurstoffen kunnen binnen zo'n 60 seconden worden verwisseld (bekijk onderstaande video om het met eigen ogen te zien).
   
 • Ontwerp
  De gravimetrische feeders van Movacolor zijn solide en eenvoudig te reinigen. Dankzij het modulaire ontwerp zijn ze eenvoudig uit te breiden. U kunt maximaal zes gravimetrische feeders monteren voor het doseren van verschillende additieven.
   
 • Online monitoring
  Met de MCSmart-software van Movacolor zorgt u voor traceerbaarheid binnen uw productieproces en kunt u met alle Movacolor gravimetrische doseersystemen communiceren voor datalogging, voor het traceren van fouten en voor controle over het proces.
   
 • Duurzaamheid
  Met een gravimetrische feeder van Movacolor kunt u maalgoed hergebruiken. In sommige gevallen zelfs tot wel 75% van lastig verwerkbaar, niet-geherpelleteerd maalgoed zoals petflesvlokken. Dit leidt tot een minder afval en heeft een positief effect op het milieu.

GRAVIMETRISCHE FEEDER VOOR HET DOSEREN VAN LAGE TOT HOGE HOEVEELHEDEN ADDITIEF

Of er voor uw productieproces voor extrusie, spuitgieten of blaasgieten nu een exact gedoseerde kleine output of een hoge output nodig is, een gravimetrische feeder van Movacolor heeft altijd de beste en nauwkeurigste oplossing. Een gravimetrische feeder wordt ook wel een loss-in-weight feeder genoemd. Via de voortdurende meting van het gewichtsverlies kunt u de externe factoren terugdringen die het eindproduct kunnen beïnvloeden.

Welk gravimetrische feeder van Movacolor de beste oplossing heeft voor uw spuitgiet-, blaasgiet- of extrusietoepassing, hangt af van uw productieproces. Het voordeel van de Movacolor-technologie voor gravimetrisch doseren is dat het systeem eenvoudig kan worden aangepast of uitgebreid om te voldoen aan de vereisten van uw persoonlijke productieproces.

GRAVIMETRISCHE ADDITIEF FEEDER OP BASIS VAN GEPATENTEERDE DOSEERTECHNOLOGIE

Alle gravimetrische additief feeders van Movacolor zijn gebaseerd op de bewezen en gepatenteerde gravimetrische doseertechnologie van de MCBalance. Het succes van dit in-line precisiedoseringssysteem berust op talloze jaren ervaring met uiteenlopende productietypes in de internationale kunststoffenindustrie.