Login
  • Home
  • Gravimetrische feeder

Gravimetrische feeders voor maximale controle

Een volumetrische feeder biedt controle, een gravimetrische feeder zorgt voor maximale controle voor spuitgieten en extrusie. Dankzij de werkelijke meting van het gewichtsverlies heeft u optimale controle over het productieproces. U bespaart op kleurpigmenten en beschikt over meer efficiency, meer stabiliteit en een duurzame oplossing voor kleuren met masterbatch, poeder, maalgoed en vloeistoffen.

MCBalance

MCBalance: gravimetrische zeer nauwkeurige dosering

Gravimetrische zeer nauwkeurige dosering
LEES MEER

MCTwin

MCTwin: optimale verwerking van maalgoed

Optimale verwerking van maalgoed
LEES MEER

MCWeight

MCWeight: extrusiedoorvoer meten

Extrusiedoorvoer meten
LEER MEER

Alle Producten
Klik hier voor gravimetrische doseersystemen voor elke denkbare toepassing

De complete gravimetrische feeder productlijnLEES MEER

Wat is het belangrijkste voordeel van een gravimetrische feeder?

Het is voor kunstoffenproducenten waar ook ter wereld essentieel om volledige controle over het productieproces te hebben. Controle is het allerbelangrijkste voordeel dat een uiterst nauwkeurig gravimetrisch vulsysteem van Movacolor biedt. Het systeem biedt u controle ten aanzien van:

Kostenbesparing - Een gravimetrische feeder van Movacolor kan zich al binnen zes maanden terugbetalen. 

Materiaalbesparingen - kunststoffenproducenten kunnen tot 50 procent aan kleurpigmenten besparen.  Het gebruik van een gravimetrische feeder van Movacolor leidt tot minder fouten en afval.

Stabiliteit - De bediening van een gravimetrische feeder van Movacolor garandeert samen met de doseercilinder en de stappenmotor een stabiel proces. Dit betekent minder stilstand en afval.

Functionaliteit -  Het is eenvoudig werken met een Movacolor gravimetrisch vulsysteem. Kleurstoffen kunnen binnen zo'n 60 seconden worden verwisseld (bekijk onderstaande video om het met eigen ogen te zien).

Ontwerp - De gravimetrische feeders van Movacolor zijn solide en eenvoudig te reinigen. Dankzij het modulaire ontwerp zijn ze eenvoudig uit te breiden. U kunt maximaal zes gravimetrische feeders monteren voor het doseren van verschillende additieven.

Online monitoring - Met de MCSmart-software van Movacolor zorgt u voor traceerbaarheid binnen uw productieproces en kunt u met alle Movacolor gravimetrische doseersystemen communiceren voor datalogging, voor het traceren van fouten en voor controle over het proces.

Duurzaamheid - Met een gravimetrische feeder van Movacolor kunt u maalgoed hergebruiken. In sommige gevallen zelfs tot wel 75% van lastig verwerkbaar, niet-geherpelleteerd maalgoed zoals petflesvlokken. Dit leidt tot een minder afval en heeft een positief effect op het milieu.

Gravimetrische feeder voor het doseren van lage tot hoge hoeveelheden additief

Of er voor uw productieproces voor extrusie, spuitgieten of blaasgieten nu een exact gedoseerde kleine output of een hoge output nodig is, een gravimetrische feeder van Movacolor heeft altijd de beste en nauwkeurigste oplossing. Via de voortdurende meting van het gewichtsverlies kunt u de externe factoren terugdringen die het eindproduct kunnen beïnvloeden.

Welk gravimetrische feeder van Movacolor de beste oplossing heeft voor uw spuitgiet-, blaasgiet- of extrusietoepassing, hangt af van uw productieproces. Het voordeel van de Movacolor-technologie voor gravimetrisch doseren is dat het systeem eenvoudig kan worden aangepast of uitgebreid om te voldoen aan de vereisten van uw persoonlijke productieproces.

Alle gravimetrische feeders van Movacolor zijn gebaseerd op de bewezen en gepatenteerde gravimetrische doseertechnologie van de MCBalance. Het succes van dit in-line precisiedoseringssysteem berust op talloze jaren ervaring met uiteenlopende productietypes in de internationale kunststoffenindustrie.

Heeft u meer informatie nodig over welke gravimetrische feeder het beste de prestaties van uw spuitgietmachine, blaasgietmachine of extruder een boost kan geven? Neem contact op met onze doseerspecialisten.

MEER INFORMATIE?

Neem contact op met onze doseerspecialisten
+31(0)515 - 570 020