LOSS-IN-WEIGHT FEEDERS VOOR MAXIMALE CONTROLE

Loss-in-weight feeders zijn de nauwkeurigste doseersystemen in de wereld van het spuitgieten, het blaasgieten en de extrusie. Ze worden ook wel gravimetrische feeders genoemd. Voor het werken met lage doseringen en gemakkelijke kleurwisselingen is in-line dosering erg belangrijk. Hoewel dit zowel volumetrisch als gravimetrisch kan gebeuren, leiden de voordelen van een gravimetrische loss-in-weight feeder tot een enorme verbetering van uw productieproces.

MCBalance

Gravimetrische zeer nauwkeurige dosering

Lees meer
MCBalance: gravimetrische zeer nauwkeurige dosering

MCTwin

Optimale verwerking van maalgoed

Lees meer
MCTwin: optimale verwerking van maalgoed

MCWeight

Extrusiedoorvoer meten

Lees meer
MCWeight: extrusiedoorvoer meten

Alle producten

De complete Movacolor productlijn

Lees meer
De complete Movcolor productlijn

De voordelen van een loss-in-weight feeder:

  • Volledige controle om nauwkeurig ter plekke te doseren
  • Met percentages tot 0,05 procent of lager
  • Geen overdosering
  • Optimale traceerbaarheid
  • In-line dosering van dure additieven

Loss-in-weight feeders en volumetrische feeders - een vergelijking

Vergeleken met een volumetrische feeder is een loss-in-weight feeder de beste keuze als het gaat om nauwkeurig doseren. Het biedt u de volledige controle over uw kunststofproductie. De actuele meting van een loss-in-weight feeder garandeert optimale controle over het hele productieproces. U bespaart op kleurpigmenten en beschikt over meer efficiency, meer stabiliteit en een duurzame oplossing voor het kleuren van masterbatch, poeder, maalgoed en vloeistoffen.

Movacolor heeft als eerste in de wereld van het doseren de gepatenteerde loss-in-weight-technologie geïntroduceerd. Alle loss-in-weight feeders zijn voorzien van een unieke doseertool die het additief zonder pulsaties in de stroom hoofdmateriaal doseert.

De simpelste in-line doseertechniek is de volumetrische doseertechnologie. Volumetrisch doseren betekent: geen controle, geen compensatie en geen realtime feedback. En om het nog duidelijker te maken: met de volumetrische doseertechnologie kan overdosering niet worden voorkomen en is het risico op kleurfouten uiteraard veel groter. Een risico dat iedereen liever vermijdt bij niet-aantoonbare additieven als glijmiddelen en barrières.

loss-in-weight feeder versus a volumetric feeder

Loss-in-weight feeders bieden u de volledige controle over uw productieproces

Met loss-in-weight feeders heeft u 100% controle over uw kunststofproductie en kunt u uiterst precies doseren. Overdosering behoort tot het verleden, en u geniet van optimale controle en volledige traceerbaarheid rondom elk aspect van uw spuitgiet-, blaasgiet- of extrusietoepassing. De loss-in-weight feeders van Movacolor maken de weg vrij naar een nauwkeurige in-line dosering van uiterst geconcentreerde masterbatches en dure additieven, zodat u bij uw productieproces kosten kunt besparen.

Movacolor is dé autoriteit in de doseerwereld voor lage doseringen. Doseerpercentages van 0,05 procent of lager zijn geen uitzondering. Dit is alleen mogelijk dankzij onze uitzonderlijk nauwkeurige gravimetrische controle in combinatie met onze unieke doseercilinder, stappenmotor en ons gepatenteerde weegsysteem. De laadcel weegt de unit in zijn geheel, wat wil zeggen dat iedere korrel wordt gemeten. Via de voortdurende meting door een loss-in-weight feeder verkleint u de externe factoren die het eindproduct kunnen beïnvloeden.

Het meest geschikte loss-in-weight feeder is afhankelijk van uw individuele productieproces. Het voordeel van de technologie achter de loss-in-weight feeder van Movacolor is dat u het modulaire systeem eenvoudig kunt aanpassen of uitbreiden. Alle gravimetrische doseerunits van Movacolor zijn gebaseerd op de bewezen technologie van de MCBalance. Dit uiterst nauwkeurige inline loss-in-weight feeder is gebaseerd op meer dan twintig jaar ervaring met uiteenlopende productietypes.