MATERIALEN DOSEREN

Het innovatieve, hoogwaardige assortiment van Movacolor bestaat uit gravimetrische, optometrische en volumetrische doseermachines die met het grootste gemak materialen als maalgoed, masterbatch, vloeistoffen en poeders kunnen doseren. Wat betreft de dosering hebben al deze materialen zo hun eigen uitdagingen. Movacolor is specialist in de dosering van elk van deze materialen.

Maalgoed materialen doseren met gravimetrische doseersystemen

In de kunststoffenindustrie staan kostenbesparingen en duurzaamheid hoog op de agenda. Het wordt daarom steeds belangrijker om afkeur en overtollige materialen weer opnieuw toe te voegen aan het productieproces. De doseersystemen van Movacolor kunnen materialen als maalgoed eenvoudig tegelijkertijd doseren met masterbatch of vrij stromend poeder. 

We hebben diverse innovatieve doseersystemen ontwikkeld die maalgoed moeiteloos kunnen verwerken, zoals het gravimetrisch vulsysteem MCTwin en de gravimetrische menger MCHybrid 34R. Zelfs zeer bewerkelijke materialen zoals PET-vlokken kunnen tot wel 75% in de stroom hoofdmateriaal worden gedoseerd met behulp van het gravimetrische vulsysteem MCHigh Output 2500R. Lees meer over onze maalgoeddoseersystemen en het doseren van maalgoed.

Masterbatch materialen doseren met gravimetrische, volumetrische en optometrische doseersystemen

De gravimetrische, volumetrische en optometrische vulsystemen van Movacolor zijn de nauwkeurigste ter wereld voor het doseren van materialen als kunststof granulaat, ofwel masterbatch. Bij de ontwikkeling van onze innovatieve doseersystemen maken we gebruik van de ervaringen van onze klanten met het gebruik van kleurpigmenten in hun productieproces en hun behoefte aan stabiliteit, efficiency en hoge besparingen. Lees meer over onze masterbatch feeders en het doseren van masterbatch.

Vloeibare materialen doseren met systemen voor vloeistoffendosering

Het is altijd een enorme uitdaging om vloeibaar materiaal nauwkeurig te doseren. Bij het spuitgieten of de extrusie worden kleurstoffen meestal in vloeibare vorm gedoseerd. Ons innovatieve, hoogwaardige gravimetrische doseersysteem voor vloeistoffen laat zien dat efficiënt gebruik van vloeibare kleurstoffen een stabiel productieproces oplevert. Het resultaat: hoge besparingen op dure vloeibare kleurstoffen en een hoogwaardig eindproduct. Voor het doseren van materialen als vloeibare kleurpigmenten heeft Movacolor de innovatieve MCLiquid ontwikkeld. Lees meer over onze MCLiquid en het doseren van vloeistof.

Poeder materialen doseren met poederdoseersystemen

Het doseren van poeder is zeer specialistisch werk. Op basis van de ervaringen die wereldwijde poederfabrikanten en kunststofproducenten met ons delen, hebben wij een hoogwaardig gravimetrisch doseersysteem ontwikkeld dat zowel niet-vrij stromende poeders als zware poeders nauwkeurig kan doseren. Dankzij onze poederdoseersystemen bespaart u tot 50% op uw dure poederadditieven. Movacolor heeft de MCPowder en MCWeight P speciaal ontwikkeld zodat u moeiteloos poederadditieven kunt verwerken in uw productieproces. Lees meer over deze poederfeeders en het doseren van poeder.

Heeft u meer informatie nodig over welke gravimetrische, volumetrische of optometrische doseersystemen het meest geschikt zijn voor de materialen die in uw productieproces worden gebruikt? Neem dan contact op met onze doseerspecialisten.