Login

Maalgoed doseren voor een duurzaam spuitgiet- en extrusieproces

In de kunststoffenindustrie gaan besparingen hand in hand met een stabiel en duurzaam productieproces. Movacolor heeft zijn technici gevraagd een doseermachine te ontwikkelen die afkeur en overtollig materiaal direct als maalgoed kan doseren, tegelijkertijd met de masterbatch of vrij stromend poeder, en de hoeveelheid kleurpigment direct kan afstemmen op de hoeveelheid maalgoed. Het antwoord van onze technici: de MCTwin, MCHigh Output 2500R en MCHybrid 30R-serie.

Een selectie uit ons assortiment doseersystemen voor maalgoed:

MCTwinMCTwin: optimale verwerking van maalgoed

Optimale verwerking van maalgoedLEES MEER

MCHigh Output 2500RMCHigh Output 2500R: hoge capaciteit bij dosering lage bulkdichtheid

Hoge capaciteit bij dosering lage bulkdichtheidLEES MEER

MCHybrid 30R-serieMCHybrid 30R-serie: speciaal ontworpen voor het gebruik van maalgoed met lage dichtheid

Voor het gebruik van maalgoed met een lage dichtheidLEES MEER

Alle producten
Klik hier voor alle gravimetrische, volumetrische en optometrische doseersystemen van Movacolor

De complete Movacolor productlijnLEES MEER

 
 

Doseerapparatuur voor de gelijktijdige dosering van masterbatch en maalgoed

De MCTwin is speciaal ontwikkeld voor de verwerking van maalgoed en bestaat uit twee gravimetrische MCBalance-units. Het maalgoed fungeert als mastervulsysteem en de kleurstoftoevoer als slaaf. Afhankelijk van de hoeveelheid maalgoed wordt masterbatch toegevoegd.

Meer maalgoed betekent minder masterbatch, en meer masterbatch betekent minder maalgoed. In de praktijk levert dit bijzondere, zeer nauwkeurige doseersysteem voor maalgoed forse besparingen op wat betreft masterbatch en gaat het verstandig om met afkeur en afval.

Maalgoed doseren voor krachtige extrusielijnen

Bij een extrusieproces kan maalgoed worden gebruikt in de vorm van vlokken, onregelmatige vormen of korrels. Het kan gaan om overtollig afval vanuit de fabriek of afval na consumptie. Ongeacht de vorm is van belang dat het aan het proces wordt toegevoegd op een manier die het smeltproces en/of de gelvorming in de schroef niet verstoort.

Het doseervolume moet daarom constant zijn en de hoeveelheid moet het volume van de hoofdstroom volgen, ook bij grote schommelingen in de bulkdichtheid. Voor deze gevallen heeft Movacolor de MCHigh Output ontwikkeld, zowel in een volumetrische als gravimetrische uitvoering, met een capaciteit van maar liefst 1.000 kg/u.

De MCHigh Output werkt perfect samen met de MCWeight (meting van de hoofdstroom) en de MCBalance (dosering van kleurpigment, katalysator of ander additief).

MEER INFORMATIE?

Neem contact op met onze doseerspecialisten
+31(0)515 - 570 020