Login

Masterbatch doseren met het meest nauwkeurige doseersysteem

Movacolor werkt voor de ontwikkeling van masterbatch doseersystemen samen met kunststofproducenten uit de hele wereld. Hun ervaringen met kleurpigmenten en hun behoefte aan stabiele productieprocessen, meer efficiency en grotere besparingen vormen het uitgangspunt bij onze innovaties op het gebied van doseertechnologie

Het meest nauwkeurige doseersysteem voor masterbatchGravimetrisch systeem biedt ultieme controle bij de dosering van masterbatch

Het gravimetrische in-line doseersysteem MCBalance garandeert optimale controle bij de kleuring van granulaat in extrusie- en spuitgietprocessen. De MCBalance is uit te breiden naar een meercomponentensysteem voor de dosering van maximaal zes additieven tegelijk.

Gelijktijdige dosering van masterbatch en maalgoed

De gravimetrische technologie van Movacolor zorgt voor minder afval. Overtollig materiaal kan namelijk worden versnipperd en als maalgoed tegelijkertijd met de masterbatch worden gedoseerd. De MCTwin neemt de hoeveelheid maalgoed waar en past de dosering van het kunststof granulaat automatisch aan.

Grote hoeveelheden, uiterst nauwkeurig

Wilt u grote hoeveelheden kunststof granulaat doseren? De capaciteit van de MCHigh Output varieert van 50 kg/u tot 1000 kg/u. Ook bij de dosering van grote hoeveelheden masterbatch is de nauwkeurigheid uiteraard gegarandeerd.

Gravimetrische of volumetrische dosering van kunststof granulaat

De keuze voor gravimetrische of volumetrische controle is afhankelijk van de specifieke eisen van de kunststofproducent. Movacolor biedt een breed scala aan gravimetrische doseersystemen voor doseringen vanaf 0,07 kg/u tot 1000 kg/u kunststof granulaat. Ook kunststofverwerkende bedrijven die op zoek zijn naar volumetrische units vinden bij Movacolor een breed assortiment.

Dosering van kleine hoeveelheden kunststof granulaat voor maximaal resultaat

De kleinste hoeveelheid granulaat die met de in-line vulsystemen van Movacolor kan worden gedoseerd, is 0,01 kg/u. De unit die in staat is zulke kleine hoeveelheden te doseren, noemen we de MC12-Micro. Hij is ook leverbaar als MC18-Micro-uitvoering.

Veelgestelde vragen en interessante links

MEER INFORMATIE?

Neem contact op met onze doseerspecialisten
+31(0)515 - 570 020