Masterbatch doseren

Movacolor betrekt producenten van kunststof producten uit alle landen bij de ontwikkeling van zijn doseersystemen voor de nauwkeurige dosering van masterbatch.  Hun ervaringen met kleurpigmenten en hun behoefte aan stabiele productieprocessen, hoge efficiency en grote besparingen vormen het uitgangspunt bij de innovaties van Movacolor op het gebied van doseertechnologie.

Masterbatch doseren met het meest nauwkeurige doseersysteem

MCBalance

Nauwkeurig gravimetrisch doseren

Lees meer
MCBalance: nauwkeurig gravimetrisch doseren

MCNexus

Optometrisch zeer nauwkeurig doseren

Lees meer
MCNexus: optometrisch zeer nauwkeurig doseren

MCMicro

Kleinste volumetrische doseersysteem voor kleine spuitgietmachines

Lees meer
MCMicro: kleinste volumetrische doseersysteem voor kleine spuitgietmachines

alle producten

De complete Movacolor productlijn

Lees meer
De complete Movacolor productlijn

Masterbatches doseren met nauwkeurige controle

Het gravimetrische in-line doseersysteem MCBalance garandeert een optimale meting in het kleuringsproces bij het gebruik van masterbatch in extrusie en spuitgieten. De MCBalance is uit te breiden naar een meercomponentensysteem voor de dosering van maximaal zes additieven tegelijk.

Gelijktijdige dosering van masterbatch en maalgoed

De gravimetrische technologie van Movacolor zorgt voor minder afval. Afval kan worden versnipperd en tegelijkertijd worden gedoseerd met de masterbatch en maalgoed. De MCTwin registreert de hoeveelheid maalgoed en past de dosering van masterbatch automatisch aan.

Grote hoeveelheid van masterbatch met hoge nauwkeurigheid

De capaciteit van de MCHigh Output varieert van 50 kg/u tot 1.000 kg/u. Ook bij de dosering van grote hoeveelheden masterbatch is de nauwkeurigheid uiteraard gegarandeerd.

Gravimetrische of volumetrische dosering en masterbatch

De keuze voor gravimetrische of volumetrische controle is afhankelijk van de specifieke eisen van de kunststofproducent. Movacolor biedt een breed scala aan gravimetrische doseersystemen voor doseringen van granulaat vanaf 0,07 kg/u tot 1.000 kg/u masterbatch. Kunststofproducenten die op zoek zijn naar volumetrische doseersystemen kunnen bij Movacolor ook een uitgebreid productassortiment vinden.

Dosering van kleine hoeveelheden masterbatch voor maximaal resultaat

De kleinste hoeveelheid granulaat die met de in-line vulsystemen van Movacolor kan worden gedoseerd, is 0,1 kg/u. Het doseersysteem dat in staat is zulke kleine hoeveelheden te doseren, is de MC12-Micro, die ook beschikbaar is in de MC18-Micro-versie.