Masterbatch doseren

Bij de ontwikkeling van de uiterst precieze masterbatchdoseersystemen van Movacolor worden kunststofproducenten uit de hele wereld betrokken. Hun ervaringen met kleurpigmenten en hun behoefte aan stabiele productieprocessen, hoge efficiency en grote besparingen vormen het uitgangspunt bij de innovaties van Movacolor op het gebied van doseertechnologie.

Masterbatch doseren met het meest nauwkeurige doseersysteem

MCBalance

Nauwkeurig gravimetrisch doseren

Lees meer
MCBalance: nauwkeurig gravimetrisch doseren

MCNexus

Optometrisch zeer nauwkeurig doseren

Lees meer
MCNexus: optometrisch zeer nauwkeurig doseren

MCMicro

Kleinste volumetrische doseersysteem voor kleine spuitgietmachines

Lees meer
MCMicro: kleinste volumetrische doseersysteem voor kleine spuitgietmachines

alle producten

De complete Movacolor productlijn

Lees meer
De complete Movacolor productlijn

Masterbatchdoseersystemen met precieze regeling

Het gravimetrische in-line masterbatchdoseersysteem MCBalance garandeert een optimale meting gedurende het kleuringsproces bij extrusie- en spuitgiettoepassingen. De MCBalance is uit te breiden naar een meercomponentensysteem voor de dosering van maximaal zes additieven tegelijk.

Speciaal voor grote hoeveelheden hebben de ontwerpers van Movacolor de MCHigh Output ontwikkeld. Dit specifieke masterbatchdoseersysteem heeft een capaciteit tussen 50 en 1.000 kg/u. Uiteraard is een hoge mate van precisie bij het doseren van de masterbatch gegarandeerd.

De kleinste hoeveelheid granulaat die met de in-line vulsystemen van Movacolor kan worden gedoseerd, is 0,1 kg/u. Het doseersysteem dat in staat is zulke kleine hoeveelheden te doseren, is het volumetrische masterbatchdoseersysteem MC12-Micro, ook beschikbaar als MC18-Micro-uitvoering.

Gelijktijdige dosering van masterbatch en maalgoed

Met het masterbatchdoseersysteem MCTwin kan de masterbatch samen met maalgoed worden gedoseerd. Deze gravimetrische doseertechnologie zorgt voor minder afval. De MCTwin registreert de hoeveelheid maalgoed en past de dosering van masterbatch automatisch aan.

Gravimetrisch of volumetrisch masterbatchdoseersysteem

De keuze voor gravimetrische of volumetrische dosering is afhankelijk van de specifieke eisen van de kunststofproducent. Movacolor biedt een breed scala aan systemen voor gravimetrische dosering van slechts 0,07 kg/u tot 1000 kg/u. Ook kunststofproducenten die op zoek zijn naar volumetrische masterbatchdoseersystemen kunnen bij Movacolor terecht voor een uitgebreid aanbod aan producten.