Poeder doseren

Het doseren van poeders is zeer specialistisch werk. Bij Movacolor maken we gebruik van de ervaringen van wereldwijde poederfabrikanten en kunststofproducenten bij onze productontwikkeling - en met succes. Met onze doseermachines voor poeder kunnen kunststofproducenten tot 50 procent op hun dure poederadditieven besparen.

Zeer nauwkeurige doseersystemen voor het doseren en afmeten van kunststof poeder

MCPowder

Dosering van niet-vrijstromende poeders

Lees meer
MCPowder: probleemloos doseren van niet-vrij stromende poeders

MCPowder high output

Dosering van zware poeders

Lees meer
MCPowder High Output: probleemloos doseren van zware poeders

MCWeight P

Voor het meten van de toevoercapaciteit van een poederverbruikende extruder

Leer meer
MCWeight P: voor het meten van de toevoercapaciteit van een poederverbruikende extruder

Alle producten

De complete Movacolor productlijn

Lees meer
De complete Movacolor productlijn

Gravimetrische of volumetrische doseerunit voor poeder

Poeder kan zowel met gravimetrische als volumetrische doseerunits worden gedoseerd. Closed loop gravimetrische controle biedt maximale efficiency en besparingen. Het doseersysteem met enkele of dubbele schroef wordt aangestuurd door een stappenmotor die zorgt voor een gelijkmatige stroom poeder in het hoofdmateriaal, inclusief constante agitatie in de trechter.

De volumetrische doseerunits moeten handmatig worden gekalibreerd, behalve de MC30, die is uitgevoerd met een automatische kalibratiefunctie. De gravimetrische units kalibreren automatisch. Alle units hebben een modulair ontwerp en kunnen op alle mogelijke manieren worden gecombineerd en aangepast.

Extruders op basis van forced feeding en starve feeding

Movacolor heeft een speciale kleurdoseerunit voor fabrikanten van PVC-buizen of profielen die gebruik maken van forced feeding met een crammer feeder. Daarnaast hebben we volumetrische en gravimetrische doseerunits ontwikkeld voor toepassingen waarbij de extruder wordt ondervoed. De capaciteit van deze doseerunits bedraagt maximaal 1.000 kg/h.

Meercomponentensysteem voor poederdosering voor maximaal zes additieven

Kunststofproducenten die werken met extrusie of spuitgietprocessen en die gelijktijdig meerdere poeders of een mengsel van poeders, granulaat en vloeistoffen verwerken, kunnen kiezen voor een meercomponentensysteem van Movacolor. Eén systeem kan tot zes (verschillende) additieven doseren - zowel forced fed of starve fed - zodat u de receptuur van de toevoer kunt optimaliseren en niet langer vooraf hoeft te mengen.

Veelgestelde vragen en interessante links