Poeder doseren

Poeders doseren voor spuitgiet- en extrusietoepassingen is zeer gespecialiseerd werk. Bij Movacolor maken we gebruik van de ervaringen van wereldwijde poederfabrikanten en kunststofproducenten bij onze productontwikkeling – en met succes. Met de poederdoseersystemen van Movacolor kunnen kunststofproducenten tot wel 50 procent besparen op dure poederadditieven.

Zeer nauwkeurige doseersystemen voor het doseren en afmeten van kunststof poeder

MCPowder

Dosering van niet-vrijstromende poeders

Lees meer
MCPowder: probleemloos doseren van niet-vrij stromende poeders

MCPowder high output

Dosering van zware poeders

Lees meer
MCPowder High Output: probleemloos doseren van zware poeders

MCWeight P

Voor het meten van de toevoercapaciteit van een poederverbruikende extruder

Leer meer
MCWeight P: voor het meten van de toevoercapaciteit van een poederverbruikende extruder

Alle producten

De complete Movacolor productlijn

Lees meer
De complete Movacolor productlijn

Poeder doseren met een gravimetrische of volumetrische feeder

Niet-vrijstromende poeders en zware poeders kunnen probleemloos worden gedoseerd met een gravimetrische feeder of volumetrische feeder van Movacolor. De volumetrische feeder vergt een kleinere investering, maar met een zeer accurate gravimetrische bespaart u op de lange termijn geld. Dit is goed om te weten bij het maken van uw keus.

Door de closed loop-technologie en de meting van het gewichtsverlies biedt een gravimetrische feeder maximale efficiëntie en besparing bij het doseren van poeder. Onze gravimetrische en volumetrische feeders voor poederdosering zijn allebei voorzien van een enkele of een dubbele spiraal en worden aangedreven door een stappenmotor. Daarnaast garandeert de hoogwaardige gepolijste trechter van het poederdoseersysteem een constante toevoer van poeder naar de hoofdmateriaalstroom.

De meeste van onze volumetrische feeders moeten handmatig worden gekalibreerd. Dit in tegenstelling tot onze gravimetrische feeders, die allemaal zijn uitgerust met een automatische kalibratiefunctie. De volumetrische feeder MC30 Auto Calibrate van Movacolor is een uitzondering ten opzichte van de andere volumetrische feeders omdat deze kan worden voorgekalibreerd om specifieke percentages te doseren.

Poederdoseersystemen voor allerlei poeders

Movacolor heeft een unieke doseersystemen voor poeder ontwikkeld voor niet-vrijstromende poeders en zware poeders: de MCPowder en de MCPowder High Output. Deze feeders hebben elk unieke kenmerken om eenvoudig specifieke poeders te doseren en zijn beide beschikbaar als volumetrische en grafimetrische feeder.

Kenmerken van doseersystemen voor niet-vrijstromende poeders

 • Dubbelspiraal voor betrouwbare dosering van niet-vrijstromende poeders
 • Roerwerk voorkomt materiaalophoping
 • Hoogwaardige gepolijste trechter
 • Snelle ontkoppeling voor eenvoudige reiniging
 • Capaciteit 0,1 tot 40 kg/u
 • Speciaal steunframe voor vulsystemen leverbaar

Kenmerken van het doseersysteem voor zware poeders

 • Enkele spiraal voor betrouwbare dosering van zware poeders
 • Roerwerk voorkomt materiaalophoping
 • Hoogwaardige gepolijste trechter
 • Twee zware laadcellen
 • Capaciteit 10 tot 450 kg/u
 • Modulair trechterontwerp

Modulair poederdoseersysteem

Alle doseerproducten van Movacolor zijn gebaseerd op het Movacolor modulair doseerconcept. Hiermee kunt u allerlei combinaties maken en aanpassingen doen aan uw doseersysteem, om deze volledig aan de eisen van uw spuitgiet- of extrusietoepassingen aan te passen. Dit is interessant voor kunststofproducenten die gelijktijdig meerdere poeders of een mengsel van poeders, granulaat en vloeistoffen verwerken. Zij kunnen kiezen voor een meercomponentensysteem van Movacolor. Een meercomponentensysteem kan tot zes verschillende additieven doseren, zodat de receptuur van de toevoer kan worden geoptimaliseerd en er niet langer vooraf hoeft worden gemengd.