Vloeistof doseren

Movacolor maakt de dosering van vloeistoffen mogelijk met het MCLiquid vloeistoffendoseersysteem. De MCLiquid garandeert een nauwkeurige dosering van vloeibare kleurstoffen bij spuitgieten en extrusie. Dit gravimetrische doseersysteem laat zien dat een efficiënte kleuring met vloeibare kleurstoffen leidt tot een stabiel en hoogwaardig productieproces. Het resultaat: hoge besparingen op vloeibare kleurstoffen en een hoogwaardig eindproduct.

Vloeistofdosering en stabiliteit bij het kleuren met gravimetrische doseermachines

McLiquid

Dosering vloeibare additieven

Lees meer
MCLiquid: betrouwbaar en morsvrij doseren van vloeistoffen

MCSmart

Software voor continue datalogging voor monitoring, kwaliteitscontrole en materiaalbeheer

Lees meer
MCSmart: software voor continue datalogging voor monitoring, kwaliteitscontrole en materiaalbeheer

Alle producten

De complete Movacolor productlijn

Lees meer
De complete Movacolor productlijn

Vloeistoffendoseersysteem met automatische kalibratie

Een van de redenen waarom kunststofproducenten kiezen voor de MCLiquid is de automatische calibratiefunctie. De voortdurende meting van het gewichtsverlies compenseert automatisch afwijkingen in de viscositeit of procesaanpassingen.

Vloeistoffendoseersysteem voor hoogste kwaliteitscontrole. U maakt eenvoudig verbinding met onze MCSmart-software voor constante dataregistratie, monitoring en materiaalbeheer. Daarnaast kan MCSmart uw bedrijf helpen bij de overstap naar een Industry 4.0-omgeving.

Ontworpen en geïmplementeerd voor vloeistofdosering

Het solide ontwerp van dit vloeistoffendoseersysteem rekent af met het risico op vervuiling van de vloeistof en pomp. En de automatische terugslagklep voorkomt dat de vloeibare kleurstoffen terugstromen. De MCLiquid bevat geen onnodige kleppen, afdichtingen of wartels en is geschikt voor bijtende vloeistoffen.

Een volledig gesloten verpakkingssysteem en constante controle zijn onmisbaar voor het succes van de unit. Dankzij de gebruiksvriendelijke touchscreen controller en interface zijn er voor het gebruik geen speciale vaardigheden nodig. Met het modulaire concept van onze units streven naar een hechte samenwerking met IMM/extruders. 

Daarnaast bieden we een complete set eenvoudig te reinigen mondstukken, halsstukken en roestvrijstalen mengers. Dit alles maakt het mogelijk om kleuren snel te wisselen zonder risico op verstoppingen. Een optionele transportkar zorgt ervoor dat de vloeibare kleurstof veilig door de fabriek wordt vervoerd.

De voordelen van een doseersysteem voor vloeistoffen

  • Geen verspilling meer op de werkvloer dankzij volledig afgesloten verpakkingen
  • Uiterst lage doseerpercentages met zeer nauwkeurige pompen; peristaltische pompen en monopompen
  • Verwerking van vloeistoffen met hoge viscositeit met hoogwaardige, krachtige pompen
  • Onderschepping van afwijkingen in viscositeit door middel van gravimetrische dosering voor een constante doorvoer
  • Minimale ophoping en verlies van materiaal dankzij ons verpakkingssysteem; tijdens het vullen blijft de unit in de gravimetrische modus actief
  • Hechte integratie met de IMM/extruder, inclusief een complete set eenvoudig te reinigen mond- en halsstukken
  • Gravimetrische controle biedt 100 procent traceerbaarheid van de gedoseerde kleurpigmenten. Ultieme kwaliteitscontrole met de MCSmart-software, die in lijn is met de Industry 4.0 omgeving
  • Geen ingewikkelde vaardigheden vereist voor het bedienen van de gebruiksvriendelijke touchscreen en interface