DE VIJF REDENEN WAAROM... ONZE KLANTEN HEBBEN GEKOZEN VOOR DE MCBALANCE
Gravimetrisch

DE VIJF REDENEN WAAROM... ONZE KLANTEN HEBBEN GEKOZEN VOOR DE MCBALANCE

Twijfelt u over het aanschaffen of uitproberen van een MCBalance gravimetrische feeder? We hebben een aantal van onze klanten gevraagd waarom ze hebben gekozen voor een gravimetrische feeder van Movacolor, ook wel loss-in-weight feeder genoemd. Sommigen gebruikten eerst volumetrische vulsystemen of batchmengers voordat ze overstapten op de MCBalance. Maar waarom maakten ze de overstap? We hebben de 5 meest genoemde redenen voor u op een rijtje gezet!

1. Minder productiefouten

Aan het einde van het productieproces streeft u ongetwijfeld altijd naar een zo laag mogelijk percentage productiefouten. De MCBalance is uitgerust met onze technologie voor continue meting van het gewichtsverlies, die zorgt voor een zeer stabiel productieproces. Klanten bevestigen dat het gewichtsverlies continu meten leidt tot een stabieler productieproces met minder kleurafwijkingen.

2. Voldoen aan het verwachte verbruik van kleurstoffen

Herkent u de situatie dat u uw volumetrische feeder kalibreert, maar tijdens de productie het toerental wat opvoert om er maar zeker van te zijn dat er genoeg kleurstof wordt toegevoegd aan uw producten? Dit leidt tot een aanzienlijk hoger verbruik van masterbatch. Als u de gravimetrische feeder MCBalance de opdracht geeft om precies 1,323% masterbatch toe te voegen aan de hoofdmateriaalstroom, dan gebeurt dat ook. Onze klanten vertellen ons dat ze met de MCBalance precies de juiste kleur krijgen met een zo laag mogelijk verbruik van kleurstoffen.

3. Gebruiksvriendelijk

Volgens onze klanten is het erg belangrijk dat een gravimetrische feeder gebruiksvriendelijk is. Zij vinden dat de touchscreenbediening van onze MCBalance zeer volledig is. Het volledige doseersysteem kan worden klaargemaakt voor een nieuwe productierun door slechts 2 of 3 parameters op het beginscherm van de touchscreenbedieningsunit te wijzigen. Operators vinden de zelfcorrigerende functies en de receptuurfunctie van de MCBalance zeer prettig.

4. Snel kleuren wisselen

Een kleurstof uit de trechter verwijderen, de unit schoonmaken en verdergaan met een nieuwe kleur? Met de gravimetrische feeder MCBalance kan dit binnen 60 seconden! Getrainde operators kunnen dit misschien zelfs nog sneller. Sommige klanten gebruiken meer dan 35 verschillende kleurstoffen per dag, dus het is geen wonder dat ze enthousiast zijn over de mogelijkheid om snel en morsvrij van kleur te wisselen. We leveren zelfs systemen die razendsnel kleuren kunnen wisselen, zodat u uw productieproces niet eens meer hoeft stil te leggen.

5. "Eenvoudig te..."

Tot slot noemen we de veelgehoorde redenen waarom onze gravimetrische feeder MCBalance gebruiksvriendelijk is. Hoewel we een hele blog hieraan zouden kunnen wijden, beperken we ons nu tot één alinea. Hier volgen enkele voorbeelden:

De MCBalance is eenvoudig te...

  • Reinigen
  • Onderhouden
  • Demonteren
  • Gebruiken

Ik hoop dat u het leuk vond om de eerste editie van onze blog "De vijf redenen waarom..." te lezen. Hebben we u enthousiast gemaakt om onze gravimetrische feeder MCBalance uit te proberen? Grijp dan nu uw kan en probeer gratis!

Is er een specifiek onderwerp waarover u graag een blog van ons zou zien? Neem contact met ons op!