DE 5 REDENEN WAAROM... ONZE MCHYBRID NIET ZOMAAR EEN BATCHMENGER IS
Gravimetrisch

DE 5 REDENEN WAAROM... ONZE MCHYBRID NIET ZOMAAR EEN BATCHMENGER IS

De MCHybrid is niet zomaar een batchmenger; het is een uniek en revolutionair concept. In deze blog zetten we alle voordelen van dit concept op een rij. Maar bekijk eerst de 3D-animatie hieronder om te begrijpen hoe deze gravimetrische batchmenger met in-line doseersysteem werkt!

1. HET BESTE VAN MENGEN EN DOSEREN

Het mengen van batches kost tijd, aangezien elk materiaal apart gewogen moet worden in de weegbak. Zeker als u een menger gebruikt voor het doseren van kleinere componenten, zoals kleuren en additieven. Het afmeten van kleine hoeveelheden kost veel tijd in vergelijking met grotere hoeveelheden. Ons MCHybrid-concept combineert inline doseren met batchmengen om de batchtijd van de menger te verkorten. Door de grotere componenten te mengen en de kleinere componenten inline te doseren, zorgt u ook voor een homogener mengsel bij de keel van de machine. Inline doseren zorgt voor een beter traceerbare oplossing dan de mengbak in een menger, waarbij het lastig is om uw kleur te traceren.

2. COMPACT ONTWERP, HOGE OUTPUT

De verkorting van de batchtijd maakt dat het formaat van de menger aanzienlijk kan worden verkleind. De MCHybrid 30 met vier componenten (twee voor mengen en twee voor in-line doseren) is bijvoorbeeld slechts 913 mm hoog. Maar wist u dat dit systeem een maximale doorvoercapaciteit van wel 300 kilo per uur heeft? Dankzij het compacte ontwerp past de MCHybrid op de meeste productiemachines.

Compact ontwerp, hoge output

3. BATCHMENGEN EN INLINE DOSEREN IN ÉÉN RECEPT 

Werkt u al met onze touchscreenbedieningsunits? Deze bedieningsunit bevat de software voor al onze doseersystemen. Zo kunt u gemakkelijk alle units programmeren. Op de afbeelding ziet u een beginscherm voor een MCHybrid met twee componenten en twee MCBalance-doseerunits. Hier kunt u uw receptuur instellen en opslaan op slechts één scherm. Stel de doseerpercentages, shotgewichten, doorvoer, review set en actuals in en start en stop de productie. Dit alles in één duidelijk overzicht.

Batchmengen en inline doseren in één recept

4. MOVACOLOR MODULAIR CONCEPT

De MCHybrid maakt deel uit van ons modulaire concept. U kunt het blendergedeelte met slechts vier bouten op een bestaand Movacolor-systeem monteren. Hij sluit zelfs naadloos aan op uw bestaande bedieningsunit. Onze modulaire systemen brengen een aantal voordelen met zich mee voor het MCHybrid-concept. Bij gebruik van in-line dosering kunt u uw menger zelfs combineren met vloeibare additieven of poeders. U kunt uw systeem gemakkelijk uitbreiden tot maximaal vijftien units op één touchscreenbedieningsunit. Of het nu gaat om mengen, poeder doseren, vloeistoffen doseren, grote hoeveelheden doseren of per korrel doseren, het kan allemaal dankzij onze modulaire systemen!

5. EENVOUDIG KLEUREN WISSELEN

Bij gebruik van een menger, kan het wisselen van kleuren nogal wat tijd in beslag nemen. U moet immers de kleurstoffentrechter, weegbak en mengkamer reinigen en leegmaken en ervoor zorgen dat er geen gekleurd stof overblijft. Met een Movacolor inline doseersysteem is het wisselen van kleuren een stuk makkelijker. In de onderstaande video ziet u dat het slechts 60 seconden duurt. Uw gemengde hoofdmateriaal is niet verontreinigd met kleurstof en uw systeem is binnen 60 seconden klaar voor gebruik met uw nieuwe kleur!

DE MCHYBRID IN HET KORT

  • Verminderde batchtijden dankzij een combinatie van in-line doseren en batchmengen
  • Uniek compact ontwerp, maar desondanks een hoge output
  • All-in-one touchscreenbedieningsunit
  • Sluit aan bij het modulaire concept van Movacolor
  • Snel kleuren wisselen
  • Geen kleurvervuiling in de menger