DUURZAAMHEID IS DE IDEALE “BALANCE” TUSSEN DE 4 P’S
Gravimetrisch

DUURZAAMHEID IS DE IDEALE “BALANCE” TUSSEN DE 4 P’S

Duurzaamheid is één van onze kernwaarden. Om het beste uit deze kernwaarde te halen, houden wij bij alles wat wij als bedrijf doen rekening met de 4P’s: People, Planet, Prosperity and Plastics. Als je als bedrijf duurzaam onderneemt, probeer je een balans te vinden tussen de eerste drie aspecten. Voor ons is plastics uiteraard ook een belangrijk aspect. We nemen onze verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid en proberen in te schatten welke invloed onze beslissingen hebben op deze 4P’s. 

Duurzaamheid en People

Hier bij Movacolor denken we goed na voordat we iets doen. Voor wie, waarom en hoe doen we het. Niet alleen onze medewerkers, maar ook zeker onze klanten zijn van grote waarde voor ons. Iedereen heeft recht op een leefbare wereld, dus we denken bij alles wat we doen goed na wat onze impact op de wereld is. We proberen onze klanten bewust te maken van duurzaam inkopen en een lange termijn visie. Ga je voor de goedkoopste optie of investeer je in een duurzame oplossing, die uiteindelijk vaak ook nog goedkoper blijkt te zijn én beter voor het milieu is? 

Duurzaamheid en Planet

Om zo goed mogelijk voor onze wereld te zorgen, moeten we soms op zoek naar oplossingen in onverwachte hoek. Zo willen wij van Movacolor de hoogste graad van service bieden. Soms betekent dit dat we over de hele wereld moeten reizen om dit voor elkaar te krijgen. Om dit zoveel mogelijk te beperken, bieden we onze klanten lokale service. Ook maken we regelmatig nieuwe instructiefilmpjes over het in gebruik nemen en onderhouden van onze units. Daarnaast proberen we onze software zo te maken dat dit voor iedereen te begrijpen is. Mocht het als klant toch niet lukken om de Movacolor unit op te starten, dan bieden wij op afstand support door middel van een chatfunctie, Skype, telefoon of e-mail. Hoe dan ook, onze unit gaat werken! Daar staan we voor.

Duurzaamheid en Prosperity

Voor ons betekent welvaart niet alleen het verdienen van een goede boterham. Onze klanten hebben behoefte aan doseersystemen die gemakkelijk te bedienen zijn, maar ook efficiënt met grondstoffen omgaan. Op deze manier belasten we onze planeet zo weinig mogelijk. Movacolor ontwikkelt en produceert deze systemen en hiermee werken we samen met onze klanten aan een leefbare wereld. Dit is voor ons ook een vorm van welvaart.

Duurzaamheid en Plastics

And last but not least, onze passie: plastics! We zijn ons absoluut bewust van de nadelen die het gebruik van plastics met zich meebrengen. Daarentegen zijn we er ook van overtuigd dat bij het goed produceren, gebruiken en recyclen van plastics het één van de mooiste grondstoffen is die er bestaat. Wanneer plastic ook nog eens geproduceerd wordt met de meest accurate doseerapparatuur, gebruik je zo weinig mogelijk grondstoffen voor een maximaal resultaat. Dit is niet alleen duurzaam, maar het scheelt onze klanten ook nog geld doordat ze minder grondstoffen hoeven te gebruiken.

Onze producten en de 4 P's

Met de ontwikkeling van onze producten houden we ook altijd rekening met de 4P’s. Zo bespaart het gebruik van onze gravimetrische feeders in een spuitgiet- of extrusietoepassing sowieso op de hoeveelheid masterbatch die gebruikt wordt. Daarnaast hebben we een aantal gravimetrische feeders en blenders die speciaal ontwikkeld zijn om maalgoed te kunnen verwerken.

MCTwin

Optimale verwerking van maalgoed

Lees meer
MCTwin

MCHigh Output 2500R

Hoge capaciteit bij dosering lage bulkdichtheid

Lees meer
MCHigh Output 2500R

MCHybrid 30R-series

Het beste van doseren van maalgoed en mengen in één systeem

Lees meer
MCHybrid 30-serie