HOE KUNNEN WE SAMEN SUCCES BEHALEN IN HET RECYCLEN VAN PET?
Gravimetrisch

HOE KUNNEN WE SAMEN SUCCES BEHALEN IN HET RECYCLEN VAN PET?

Leestijd: 3,5 minuten

Simpel! Maar ook weer niet. Later in deze blog ga ik uitleggen waarom, maar eerst leggen we kort uit wat PET is en waarom het zo veel gebruikt wordt. Eigenlijk is op de vraag wat PET is geen beter antwoord te bedenken dan wat er op Wikipedia.com te vinden is:

“Polyethyleentereftalaat PET is een thermoplastische polyester. De kunststof wordt onder andere gebruikt voor PET flessen en andere verpakkingen van voedingsmiddelen; voor industriële en textielvezels, bijvoorbeeld fleece; voor films, platen en voor keukengerei. PET is warm goed vormbaar.” Meer voorbeelden van producten die van PET worden gemaakt zijn regenkleding, fleecedekens, 3D-filament, shampooflessen, lunchtrommels, boterkuipjes en bidons. 

Nu we weten wat PET is en waarvoor het gebruikt, wordt is ook wel duidelijk waarom het een veelgebruikt materiaal is. Als voorbeeld nemen we een frisdrankfles van PET. Deze fles is licht, onbreekbaar en prima te recyclen. Om een PET fles te recyclen, wordt deze eerst ingezameld, daarna schoongemaakt en vervolgens in kleine vlokken van ongeveer een halve centimeter gesneden. Dit materiaal noemen we gerecyclede PET vlokken. Wanneer deze vlokken worden gesmolten kan er granulaat van worden gemaakt. Dit granulaat noemen we rPET en dat kan weer worden gebruikt voor de productie van nieuwe flessen!

Om deze hele keten succesvol te maken zijn er dus eigenlijk drie hoofdingrediënten nodig:

  1. Bereidheid bij de consument
  2. Bereidheid bij de producent
  3. Technologische mogelijkheden

Dit klinkt heel simpel, maar in praktijk valt het helaas tegen. Waarom dat zo is ga ik nu uitleggen.

1. Bereidheid bij de consument

Vandaag de dag weet iedereen wel dat je plastic niet in de natuur moet gooien en het liefst gescheiden bij het afval moet gooien, toch? Helaas doet niet iedereen dit en dat heeft verschillende redenen. Het milieubewust omgaan met plastic kost naast tijd en moeite namelijk ook geld. Om de laatstgenoemde reden is men in landen waar het economisch slechter gaat vaak minder milieubewust. Daarnaast concludeerde Onderzoeksbureau Kantar dat bijna de helft (48%) van de ondervraagde mensen uit Azië, Europa en Latijns-Amerika verwacht dat producenten zelf actie ondernemen om minder plastic te gebruiken.

2. Bereidheid bij producent

In vrijwel alle gevallen heeft een producent als doel om een product van zo hoog mogelijke kwaliteit te maken met de laagst mogelijke kosten. Helaas gaat dit in praktijk niet altijd samen met het gebruik van rPET, omdat voor het kunnen garanderen van de hoogste kwaliteit ook hoge kwaliteit rPET nodig is. Deze hoge kwaliteit rPET is dan vaak ingezameld met een mono-inzamelsysteem, zoals de statiegeldstroom en dat zorgt ervoor dat dit gerecyclede materiaal vaak duurder is dan nieuwe PET. Hoe kan een producent dan toch getriggerd worden om gerecycled PET te gebruiken? 

Om producenten te stimuleren om rPET te gebruiken zijn bijvoorbeeld door verschillende Europese landen afspraken gemaakt op het gebied van recycling van PET.

  • Een verplicht 25% rPET-gehalte (berekend als gemiddelde per EU-lidstaat) in PET flessen tegen 2025, te verhogen tot 30% in 2030.- Specifieke doelstellingen voor gescheiden inzameling voor recycling van PET flessen: 77% tegen 2025 en 90% tegen 2029, te behalen door statiegeld- of gescheiden inzamelingsregelingen.
  • Nieuwe ontwerpvereisten: flessen voor eenmalig gebruik kunnen alleen op de markt worden gebracht als doppen en sluitingen zo zijn ontworpen dat ze aan de fles blijven vastzitten.

3. Technologische mogelijkheden

Zoals eerder uitgelegd worden PET flessen na inzameling tot vlokken gemalen en vervolgens gewassen en gedroogd. De gesorteerde vlokken worden in extruders tot granulaat verwerkt (rPET). Dit proces vergt relatief veel energie, omdat de vlokken gesmolten moeten worden, voordat er granulaat van wordt gemaakt. Maar er is goed nieuws, want niet alleen de producenten innoveren om gezamenlijk tot oplossingen te komen, maar ook bedrijven als Movacolor doen hun uiterste best om het recyclen interessant te maken. De MCHigh Output 2500R kan namelijk de PET vlokken, zonder dat er eerst granulaat van wordt gemaakt, rechtstreeks in het proces brengen om nieuwe flessen te maken. In het hele proces van het recyclen wordt er door deze ingenieuze techniek dus een complete energieverslindende stap overgeslagen. Dit zorgt voor een winst in zowel tijd als energie.

PET flakes

Gaat het ons lukken?

Alleen door gezamenlijke inspanningen kunnen we tot een optimaal systeem komen. We zullen er op de een of andere manier moeite voor moeten doen en hierdoor kunnen sommige kosten iets hoger zijn dan we gewend zijn. Maar als iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft, het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en daarmee het milieu zo veel mogelijk te ontzien, dan nemen we allen onze verantwoordelijkheid en ook dat is wat waard!

Auteur: 
Jesper Korringa
Marketing Communications Expert