IN-HOUSE RECYCLEN INGEWIKKELD? HET IS GEMAKKELIJKER DAN JE DENKT!
Gravimetrisch

IN-HOUSE RECYCLEN INGEWIKKELD? HET IS GEMAKKELIJKER DAN JE DENKT!

Leestijd: 4,5 minuten

Een bijdrage leveren aan een circulaire economie wordt voor bedrijven overal ter wereld steeds belangrijker. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en recycling zijn krachttermen die je vaak voorbij ziet komen. Maar kun jij als kunststofproducent ook een steentje bijdragen en zo ja, hoe dan? In deze blog leg ik je kort uit wat circulaire economie betekent en hoe jij direct kunt starten met duurzaam produceren door middel van in-house recycling. 

Circulaire economie verlengt de levenscyclus van producten

In onze economie zijn er twee modellen die de levenscyclus van een product omschrijven, het lineaire model en het circulaire model. Het lineaire model volgt traditioneel het “take-make-dispose” stappenplan. In die stappen verzamelen we grondstoffen, vormen we ze om tot producten die we gebruiken en vervolgens danken we de producten af als afval. In een lineaire economie creëren we maximale waarde door zoveel mogelijk (vaak goedkope) producten te produceren en te verkopen.

Bij het circulaire model wordt de 3R-aanpak “reduce-reuse-recycle” gevolgd. Dit is gericht op het gebruiken van zo weinig mogelijk grondstoffen (reduce), het maximaal hergebruiken van producten en onderdelen (reuse) en/of het zo hoogwaardig mogelijk opnieuw gebruiken van grondstoffen (recycle). Ofwel bestaande materialen en producten zo lang mogelijk gebruiken, delen, verhuren, hergebruiken, herstellen en recyclen. Op deze wijze wordt de levenscyclus van het product verlengd en meerwaarde gecreëerd.

From a linear to a circular economy

In-house recycling

Kunststofproducenten kunnen door middel van in-house recycling relatief eenvoudig een bijdrage leveren aan een circulaire economie. Deze producenten hebben namelijk dagelijks te maken hebben met kunststof restafval uit de spuitgietmachines en extrusieblaasmachines in de vorm van sprue, runners en tops and tails. Vroeger werd dit afval vaak verkocht aan opkopers om er vervolgens lage kwaliteit kunststofproducten van te maken. Tegenwoordig wordt dit restafval steeds vaker hergebruikt door het direct en indirect te recyclen. Dit heet recyclen in een gesloten systeem (closed loop) omdat het afval de fabriek niet verlaat en levert verscheidene duurzame en financiële voordelen op, zoals bijvoorbeeld het verminderen van transport.

Direct- en indirect recyclen

Je kunt op twee manieren in-house recyclen: direct en indirect. Direct recyclen gebeurt rechtstreeks op de spuitgiet- of extrusieblaasmachine door het productie-afval met een vermaalmachine te vermalen en weer in het productieproces te brengen. Dit proces is volledig geautomatiseerd en gesloten. Bij indirect recyclen wordt het restafval in een centrale bak in de fabriek verzameld, centraal vermalen en vervolgens weer verwerkt tot een eindproduct. Kortgezegd zijn de volgende grote verschillen te benoemen:

Verschil tussen direct en indirect recyclen

  • Restafval gelijk gebruiken of centraal verzamelen
  • Bij direct recyclen hoeft afval niet op kleur gescheiden te worden
  • Direct recyclen is derhalve minder foutgevoelig
  • Het materiaal hoeft niet opnieuw gedroogd te worden

Kwaliteit waarborgen met slimme systemen

Direct recyclen is dus over het algemeen de meest eenvoudige en veilige manier om in-house te recyclen. Maar als het ogenschijnlijk zo simpel is, waarom doet dan niet iedereen dit? De grootste terughoudendheid wordt veroorzaakt door mogelijk kwaliteitsverlies in het eindproduct, ofwel productieschommelingen. Daardoor wordt direct recyclen eigenlijk nog minder duurzaam dan gewoon produceren. De oorzaak van productieschommelingen is doorgaans het gebruik van onjuiste apparatuur. Om direct te kunnen recyclen heb je een goede vermaler nodig en één van de volgende vijf systemen:

  1. Ratio valve
  2. Batch blender
  3. Volumetrisch doseersysteem
  4. Gravimetrisch doseersysteem
  5. Hybride gravimetrische blender

Direct recyclen in combinatie met een ratio valve of reguliere batch blender is minder nauwkeurig in vergelijking tot de andere systemen, omdat hoofdmateriaal en maalgoed in laagjes bovenop elkaar komt. Daarnaast zijn er nog volumetrische doseersystemen, gravimetrische doseersystemen en hybride gravimetische blenders. Doordat deze systemen het maalgoed rechtstreeks in de hoofdstroom inline doseren, krijg je geen laagjes en dus exact de juiste mix tussen hoofdmateriaal en maalgoed.

Slimme gravimetrische en hybride oplossing voor het verwerken van maalgoed

Het verschil tussen volumetrische doseersystemen en gravimetrische doseersystemen of hybride gravimetrische blenders zit hem in de toevoeging van slimme gravimeterische technologie voor het verwerken van maalgoed. Een gravimetrisch doseersysteem checkt met een interval hoeveel maalgoed er in het systeem beschikbaar is. Vervolgens compenseert het systeem de hoeveelheid masterbatch die aan het proces moet worden toegevoegd om het eindproduct in de gewenste kwaliteit te maken. Dit zorgt voor hoge nauwkeurigheid en productiestabiliteit. Een gravimetrisch doseersysteem is hiermee een compacte oplossing om kleinere kunststofproducten te maken met hoge precisie. Een voorbeeld van een gravimetrisch doseersysteem dat maalgoed kan verwerken is de MCTwin.

Een hybride gravimetrische blender kan ten opzichte van een traditionele batch blender naast blenden ook gravimetrisch inline doseren. Een hybride gravimetrische blender heeft net als het gravimetrische doseersysteem ook de mogelijkheid om automatisch de toevoer van masterbatch te reduceren, maar is hier minder nauwkeurig in. Dit systeem kan bijvoorbeeld niet zien hoeveel maalgoed er in het systeem beschikbaar is, maar zorgt er wel voor dat de gereduceerde hoeveelheid masterbatch nog goed inline toe te voegen is. Dit maakt dat de hybride gravimetrische blender meer geschikt is voor het produceren van grotere kunststofproducten. Een voorbeeld van een hybride gravimetrische blender dat maalgoed kan verwerken is de MCHybrid 30R.

In-house recyclen is duurzaam en kostenbesparend

Zoals je in deze blog hebt kunnen lezen is in-house recyclen met de juiste apparatuur eenvoudiger dan je denkt. Nog even in harde cijfers uitgedrukt: wanneer het systeem 20% maalgoed gebruikt, kan je maar liefst 20% op masterbatch besparen en dat kan met de huidige hoge grondstofprijzen voor kunststof flinke kostenbesparingen opleveren. Daarnaast is het duurzaam en daarmee lever je een waardevolle bijdrage aan een circulaire economie. En zeg nou zelf, dat klinkt toch fantastisch?

Auteur: 
Silvia Meeuwsen
Marketing Communications Expert

Author: Silvia Meeuwsen, Marketing Communications Expert