WAAROM HET LOONT OM DÉ ULTIEME CONTROLLER TE KIEZEN
Gravimetrisch

WAAROM HET LOONT OM DÉ ULTIEME CONTROLLER TE KIEZEN

What's  in a name? Sommige bedrijven noemen zichzelf de marktleider. Anderen zien zichzelf als 'game-changer'. Ze denken 'larger than life'. Of letten juist op de kleintjes. En Movacolor? Wij zijn de controleur. Dat klinkt misschien niet heel opwindend. En toch zijn we er trots op. Want wereldwijd profiteren kunststoffabrikanten van ons streven naar ultieme doseercontrole.

Mag het ietsje meer zijn?

Controle. Beheersing tot in het extreme. In de kunststofindustrie betekent dat zoveel als: doseren tot op de granulaatkorrel nauwkeurig. De kleinste kleurafwijking kan al leiden tot een financieel doemscenario van grote partijen afgekeurde producten. Welkom in onze kleurrijke wereld waar de belangen groot zijn en de foutmarges klein.

Pioniers in gravimetrie

Constante controle over het productieproces en daardoor constante productkwaliteit. Met minder nemen kunststoffabrikanten geen genoegen. Dit weten we bij Movacolor al zo’n dertig jaar; lang genoeg om het begrip procescontrole te verankeren tot in de fundering van onze productielocatie in Sneek.

Dit lijken grote woorden voor een nuchtere Noord-Nederlandse producent. Maar de feiten geven ons gelijk. Wereldwijd waren we één van de eerste producenten die gravimetrische doseertechnologie toepasten in de kunststofindustrie. Een technologie die sindsdien de standaard is geworden.

Doorslaggevende fascinatie

Zoveel procescontrole, zoveel doseerprecisie, het heeft gewoon iets fascinerends. Voor ons tenminste. Voor kunststoffabrikanten betekent het niets minder dan allesbepalende kostenefficiëntie.

Zij weten: Movacolor’s passie voor controle loont. Onze gravimetrische doseermachines monitoren continu en realtime de ingestelde dosering met de daadwerkelijke dosering – dit tot op de microgram nauwkeurig.

Een schepje er bovenop

We zouden Movacolor niet zijn als we niet streefden naar de overtreffende trap van controle. En die hebben we gevonden: in de vorm van monitoring- en rapportagesoftware. Zoals MCSmart, onze 24/7 data logging tool voor monitoring, kwaliteitscontrole en materiaalbeheer. MCSmart controleert de prestaties van alle gravimetrische Movacolor doseersystemen, bestuurd door één tot desgewenst honderden touchscreen controllers. En de procesdata? Die is zelfs na maanden nog oproepbaar. Het zit nu eenmaal in onze aard. Voor optimale doseercontrole en -precisie doen we er altijd graag een schepje bovenop.

Reactions? Let us know!

Questions about dosing control? Ask us!