Login
  • Home
  • Nieuws
  • Kent u de definitie van een specialist?

Kent u de definitie van een specialist?

Het is al een oud grapje, maar toch. Weet u wat een specialist is? Dat is iemand die veel weet van weinig. De strekking van deze definitie is niet bijster complimenteus. En toch voelen we ons er diep mee verbonden. Want bij Movacolor weten we niet van alles een beetje. Maar van één ding weten we werkelijk alles. 

Best een beetje saai

Doseertechnologie. Daar hebben we het over. En eerlijk is eerlijk: vakmatig is dat zo ongeveer het enige waar we over kunnen praten. Want in onze business zijn we dé specialist. Met afstand. Noem het gerust beroepsdeformatie, maar over doseersystemen voor de kunststofindustrie raken we niet uitgesproken. Welbeschouwd, maakt ons dat best een saaie gesprekspartner. Onze excuses daarvoor. Desondanks schuiven kunststoffabrikanten maar wat graag bij ons aan. Want onze afnemers zijn voortreffelijke rekenaars. En hun rekensommen wijzen steevast richting Sneek.

Ka-ching!

Onze innovaties op het gebied van gravimetrische, volumetrische en optometrische doseersystemen zijn talrijk en divers. Maar één ding hebben ze gemeen. Onder de streep leveren ze hoogst vrolijk stemmende cijfers op. Movacolor doseersystemen staan voor een ongekend constante en nauwkeurig gedoseerde mix van materialen, ongeacht de hoeveelheid, grootte, vorm en bulkdichtheid van die materialen. Ka-ching! Dat betekent kassa. Want hoe beter het mengsel, hoe beter de kwaliteit van het kunststof eindproduct. En hoe hoger de kwaliteit, hoe minder afval en hoe meer verkoopbaar product.

Vierkante millimeter engineering

Soms maken we het als specialisten wel heel erg bont. Dat krijg je ervan als je 40 toptechneuten op het vlak van mechanica, elektronica en automatisering bijeenbrengt in een fonkelnieuwe, 2000 m2 grote hal vol geavanceerde R&D- en productiespeeltjes. Dan ontwikkelen we innovaties als de MCNexus, de nieuwe standaard voor het doseren van extreem kleine hoeveelheden masterbatch. Bekijkt u deze video maar eens: het is bijna aandoenlijk om deze ultracompacte machine korrel na korrel te zien doseren. Afijn, we begrijpen het best als u van zo’n staaltje vierkante millimeter engineering niet zo lyrisch wordt als wijzelf. Maar wordt u des te enthousiaster van begrippen als kwaliteitsgraad en ROI? Dan gaan we graag eens een mogelijk wat saai maar uiterst profijtelijk gesprek met u aan.

Vragen over onze technische specialisatie? Reageer!

MEER INFORMATIE?

Neem contact op met onze doseerspecialisten
+31(0)515 - 570 020