5 REDENEN WAAROM... DE MCNEXUS UNIEK IS
Optometrisch

5 REDENEN WAAROM... DE MCNEXUS UNIEK IS

Wist u dat wij zo nauwkeurig kunnen doseren dat er slechts één korrel wordt uitgegeven? Onze MCNexus maakt hiervoor gebruik van optometrische doseertechnologie. Deze technologie is uniek in de kunststofindustrie. Onze MCBalance had nog beperkingen bij zeer lage doseringen, maar de MCNexus biedt nu de oplossing. Kan ik minder dan één korrel per shot doseren? Met de MCNexus kan dat! Wij noemen u 5 redenen waarom de MCNexus zo uniek is.

1. OPTOMETRIsche TECHNOLOGie
 

Ik hoor u al denken: "Wat is optometrische technologie?" Dat is een techniek waarmee we kunnen detecteren of er een korrel op de doseerschrijf ligt. Hiervoor gebruiken we een foto-elektrische sensor. Op afbeelding 1 kunt u zien hoe de sensor door de gaten in de schijf kijkt om de korrels te detecteren. Op die manier kunnen we garanderen dat het juiste aantal korrels wordt gedoseerd.

Doseerschijf MCNexus

2. 3D-GEPRINTE BEHUIZING

De behuizing van de MCNexus bestaat uit een ingewikkeld systeem van luchtkanalen, schroeven en ruimtes met een vacuüm. Het is bijna onmogelijk om deze behuizing van ijzer te vervaardigen, daarnaast zou dit zorgen voor veel afval. Niet de meest milieuvriendelijke oplossing, dus. Door de behuizing met een 3D-printer te printen, kunnen wij een ingewikkelde behuizing als deze creëren zonder daarbij afval te produceren! 3D-printen geeft ons ook de mogelijkheid om eenvoudig de kleur of het ontwerp te veranderen.

3. SIZE DOES MATTER...

Het klinkt alsof de MCNexus een erg grote, technisch ingewikkelde machine is. Maar dat is niet zo. Technisch gezien zit de MCNexus inderdaad ingewikkeld in elkaar, maar hij is wel compact. De MCNexus past in je handpalm met afmetingen van slechts 217 x 100 x 236 mm (B x L x H). Daardoor past de MCNexus op de meeste kleine extruders, spuitgietmachines en laboratoriumapparatuur.

4. WERKT IN 3 PRODUCTIEMODI

De MCNexus kan in drie verschillende productiemodi worden gebruikt: extrusie, spuitgieten en batchdosering. In de extrusie-modus kunt u de dosering als percentage van de doorvoer instellen met behulp van de speciale, ingebouwde calculator. U kunt de dosering ook instellen in korrels per seconde. In de spuitgiet-modus kan de dosering worden ingesteld in korrels per shot. De calculator zal het juiste percentage aangeven op basis van het aantal korrels. In de batch-modus kunt u het aantal korrels dat u wilt doseren zelf instellen. Als de MCNexus dit maximum aantal korrels heeft bereikt, zal de machine automatisch stoppen met doseren.

5. EENVOUDIGE INSTALLATIE
 

U heeft alleen een kabel nodig om de MCNexus te verbinden met een touchscreen-bedieningspaneel. Sluit de connector D-Sub (2) aan en de hele MCNexus wordt van stroom voorzien! De MCNexus heeft niet alleen stroom nodig van het bedieningspaneel, maar ook toevoer van perslucht (1). De MCNexus kalibreert automatisch en is daardoor direct klaar voor gebruik zodra hij is aangesloten op het bedieningspaneel!

The MCNexus is zeer eenvoudig te installeren

Benieuwd naar de MCNexus? Kijk dan eens op onze productpagina van de MCNexus! Hier vindt u meer informatie en een filmpje over onze MCNexus. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!