Login
  • Home
  • Nieuws
  • Voldoen uw plastic producten al aan de maatstaf van tegenwoordig?

Voldoen uw plastic producten al aan de maatstaf van tegenwoordig?

MCHigh Output 2500R: high capacity low bulk density dosingHet toepassen van maalgoed in hoogwaardige plastic producten komt steeds vaker voor. Veel toonaangevende bedrijven zetten hiermee de toon. Veelal stellen ze het doel om 50% of meer, gebruik te maken van maalgoed. Met de daarbij aangescherpte internationale wetten leidt dit tot mooie ontwikkelingen. Helaas zorgen deze ontwikkelingen voor problemen. Bij veel bedrijven zijn de machines niet ontworpen om te voldoen aan deze nieuwe maatstaf van kwaliteit. 

Veelvoorkomende problemen
Bedrijven lopen tegen het probleem aan dat hun spuitgietmachines of extruders geen grote hoeveelheden niet-gepelleteerde vlokken kunnen verwerken. Het gebruik van gepelleteerde resten, zoals R-PET, kunnen dit probleem gedeeltelijk oplossen. Helaas verhoogt dit proces de kosten en vergt het veel energie. Daarnaast gaat dit in strijd met een deel van de duurzame doelen die veel ondernemers willen behalen. Het vervangen van schroeven of complete extruders is zeer zelden economisch haalbaar. Een mooie oplossing voor deze nadelen is het gebruik van gespecialiseerde upstream-apparatuur. Zo kunnen grote hoeveelheden niet-gepelleteerd maalgoed toegepast worden in de standaard extruders.

Onze oplossing
De technici van Movacolor hebben om deze reden de MCHigh Output 2500R ontwikkeld. Dit systeem maakt het mogelijk om maalgoed met een lage dichtheid in-lijn te doseren, denk bijvoorbeeld aan PET-fles vlokken. Dit kan met snelheden van ongeveer 700 kilogram per uur. Het apparaat vormt een combinatie tussen een statische en een dynamische mixer. Hij kan tot maar liefst 70% van de maalgoedvlokken met het hoofdmateriaal mengen. Zo kunnen kunststofproducenten gemakkelijker aan het vereiste gebruik van maalgoed voldoen, zonder nieuw granulaat te hoeven gebruiken.

De voordelen van de MCHigh Output 2500R
Dit systeem is volledig gravimetrisch. En vanwege de compacte geïntegreerde hopper loader en de hoogte van het systeem, past deze in bijna elke fabriek. Er kan gebruik gemaakt worden van gedroogde materialen tot 180 graden Celsius. Zoals elk Movacolor-systeem is ook de MCHigh Output 2500R modulair opgebouwd. Dit systeem kan uitgebreid worden met één of twee gravimetrische doseerstations, waarmee kleur en additieven in-lijn gedoseerd kunnen worden.

Met de Movacolor touch screen controller wordt dit systeem volledig bediend. Naast al deze voordelen biedt dit systeem de optie om magneten intern te laten installeren.

De MCHigh Output 2500R van Movacolor maakt het voor kunststofverwerkers mogelijk om maalgoed met een hoog percentage lage bulkdichtheid opnieuw te gebruiken, zonder de consistentie van het eindproduct in gevaar te brengen.

MEER INFORMATIE?

Neem contact op met onze doseerspecialisten
+31(0)515 - 570 020