De voordelen van movacolor producten

Als een wereldspeler met meer dan 30 jaar ervaring in doseertechnologie, kan Movacolor u ondersteunen met uw doseertoepassing en uw spuitgiet- en extrusieproces in toenemende mate verbeteren. 

Movacolor kan u ondersteunen op het gebied van:

 1. Nauwkeurigheid in dosering
 2. Realisatie van kostenbesparing
 3. Traceerbaarheid in uw productieproces
 4. Gemakkelijke bediening van doseersystemen
Wat heeft u nodig?

1. Nauwkeurigheid

 • Precisie bij de kleuring van kunststof producten
  Elk product dat uw productielijn verlaat, moet wat betreft kleurconsistentie aan dezelfde strenge kwaliteitsnormen voldoen. Dat betekent dat elke dosis kleurpigment dag na dag aan zeer precieze kwantiteits- en kwaliteitsnormen moet voldoen. En juist die precisie kunt u van onze doseersystemen verwachten.

  Movacolor meet elke dosering precies op, want dat is wat u nodig heeft. Sommige fabrikanten werken wat nauwkeurigheid betreft met statistieken op basis van gemiddelden. Bij het meten van gemiddelden bestaat echter de kans dat een groot aantal doseringen te hoog of te laag is, zolang het gemiddelde van alle doseringen maar binnen een aanvaardbare bandbreedte blijft.

  Elk van die afwijkende doseringen kan bij de kwaliteitscontrole door uw medewerkers worden afgekeurd vanwege kleurafwijking, ondanks dat de 'gemiddelde' dosering aanvaardbaar was. Voor fabrikanten bepaalt het afzonderlijke resultaat - en niet het gemiddelde van alle resultaten - of een product aan de kleurkwalteitsnorm voldoet.
   
 • Besparingen op dure kleurpigmenten
  De gravimetrische en volumetrische doseersystemen van Movacolor garanderen nauwkeurige doseringen. Hiermee bespaart u op masterbatch, poeder en vloeibare kleurstoffen. Uw medewerkers hoeven niet langer de dosis kleurpigment te verhogen om kleurafwijkingen te voorkomen. Bovendien zijn onze systemen geschikt voor maalgoed en kunt u besparen door afkeur en overtollig materiaal opnieuw te gebruiken.
   
 • Beter eindproduct
  Onze gravimetrische en volumetrische doseersystemen voorkomen over- en onderdosering en garanderen tegelijkertijd een stabiel kleurproces. De doseercilinder voegt het kleurpigment direct toe aan het hoofdmateriaal en voorkomt zo dat kleuren worden gescheiden. Consistente kleuring draagt bij aan een hoogwaardig eindproduct, minder afval en afkeur, en meer winst.
   
 • Hoge nauwkeurigheid = hoge productiviteit
  Onze zeer precieze doseersystemen verhogen de productiestabiliteit van spuitgiet- en extrusieprocessen. Dit leidt tot minder afval en meer productiviteit.

2. Kostenbesparing

 • Besparen op de inkoop
  De eerste besparing bereikt u met de aanschaf van een gravimetrische of volumetrische doseerunit van Movacolor. Onze systemen betalen zich soms al na enkele weken terug.
   
 • Besparen op het gebruik van kleurpigmenten
  Overal ter wereld besparen kunststofproducenten dankzij nauwkeurige dosering op dure kleurpigmenten als masterbatch, poeder en vloeistoffen, maar ook op katalysators, glijmiddelen, was, etc. Wij maken dit mogelijk dankzij onze unieke constante en precieze doseermethode.

Hoe we er zo zeker van zijn dat kunststofproducenten besparen op hun kleurstoffengebruik? Omdat er geen overdosering plaatsvindt. Dit meten we bij elke dosering opnieuw.

 • Besparen door minder afkeur
  Een nauwkeurig gravimetrisch of volumetrisch doseersysteem dat stabiel draait, vermindert de hoeveelheid afkeur en kan uw afvalvolume met ruim 80 procent verlagen. Met hogere kwaliteit tot gevolg.
   
 • Besparen op arbeid
  Doordat de doseerunits van Movacolor zo gebruiksvriendelijk zijn, bespaart u op arbeidskosten. Kleurpigmenten zijn eenvoudig verwisselbaar en de units zijn gemakkelijk te reinigen. Uw operators kunnen zich op de totale productielijn richten in plaats van op de doseerunits.
   
 • Besparen door het voorkomen van stilstand in de productielijn
  Doordat kleuren snel kunnen worden verwisseld, blijft de stilstand van uw systemen beperkt en wordt binnen enkele minuten een nieuw (verkoopbaar) product geproduceerd. Het wisselen van kleur duurt bij andere systemen vaak 20 minuten, maar de units van Movacolor zijn binnen 60 seconden weer klaar voor productie.

 

 

3. Traceerbaarheid

Spuitgiet- en extrusieprocessen
Als kunststofproducent eist u controle over het volledige doseerproces. De machines op de lijn moeten goed werken, en de operators moeten ze gebruiken zoals ze zijn bedoeld. Fouten of afwijkingen moeten snel worden geconstateerd en verholpen om daarna weer efficiënt en foutloos aan de slag te gaan.

De doseersystemen van Movacolor monitoren zichzelf op drie niveaus:

 1. Gegevens worden opgeslagen in de doseerunit
 2. Gegevens worden vanuit de doseerunit op de computer opgeslagen in een spreadsheet
 3. Gegevens worden via de computer opgenomen in managementinformatiesystemen
 • Doseersystemen
  Al onze gravimetrische doseersystemen, waaronder de MC-Balance, MCliquid en meercomponentensystemen, beschikken over een optie om de prestaties te volgen. U kunt een deel van de verzamelde gegevens naar wens aanpassen. De systemen slaan belangrijke operationele gegevens op in hun interne geheugen met behulp van een databuffer. De operator heeft direct toegang tot een lijst met gegevens over de meest recente productieperiode.
   
 • De computer
  U kunt meerdere doseerunits monitoren door de MCBalance of uw meercomponentensysteem aan te sluiten op een computer. Bekijk de laatste productiegegevens door ze te downloaden vanuit de databuffer van de unit. De gegevens kunnen vervolgens worden geïmporteerd naar een spreadsheet of ander analytisch hulpmiddel en worden bestudeerd. Is de computer blijvend op het doseersysteem aangesloten, dan dient hij als datalogger en kan de unit meer gegevens opslaan dan alleen de meest recente productieperiode.
   
 • Het MCSmart managementinformatiesysteem
  Movacolor heeft MCSmart-software ontwikkeld om meerdere doseerunits aan te sluiten op één systeem voor gegevensopslag. Dit systeem verzamelt gelijktijdig de gegevens van alle systemen en wisselt gegevens uit tussen de units. De doseerunits verzamelen en verzenden alle start- en stoptijden van de productie, de productiesnelheid, cyclustijden en overige belangrijke controlegegevens.

  Deze gegevens worden vervolgens gerangschikt en weergegeven door middel van iconen, grafieken en tabellen. Op deze manier biedt MCSmart het management cruciale informatie over het verbruik van de afzonderlijke doseerunits en de productiviteit per productiemachine.

 

 

4. Gemakkelijke bediening

Eenvoudig bedienbare doseersystemen
Movacolor begrijpt dat gebruiksgemak onmisbaar is in fabrieken waar kunststoffen worden geproduceerd. Onze doseersystemen zijn daarom gebruiksvriendelijk, nauwkeurig en betrouwbaar. De doseersystemen van Movacolor kunnen binnen een paar minuten worden geïnstalleerd en in gebruik worden genomen. Het verwisselen van kleurpigmenten en de reiniging van de apparatuur zijn al even eenvoudig.

 • Opstarten
  Onze gravimetrische en volumetrische doseersystemen bieden kunststofproducenten overal ter wereld een simpele, efficiënte opstartmethode voor spuitgieten en extrusie. De kleurkalibratie is snel en eenvoudig, en meerdere van onze units beschikken over een automatische opslagfunctie voor recepturen. We leveren diverse bedieningsunits, variërend van instapmodellen tot touchscreens met intuïtieve menu's.
   
 • Productie
  De systemen van Movacolor helpen u een stabiele productie te behouden. Kleuren zijn binnen enkele minuten te verwisselen dankzij de eenvoudige en snelle installatie, vervanging en reiniging van de doseersystemen. De doseersystemen waarschuwen uw operators bij problemen, zoals materiaaltekorten, zodat er een efficiënte oplossing kan worden gezocht en de productie kan doorgaan. Met de MCSMart-software zijn alle doseerunits vanaf één computer te bedienen voor meer efficiency en controle.
   
 • Stilstand
  De modulaire systemen van Movacolor zijn snel een eenvoudig te reinigen en aan te passen. Een zo kort mogelijke stilstand is belangrijk voor de winstgevendheid van elke kunststofproducent.