Login

Doseertechnologie van Movacolor voor spuitgieten en extrusie

Kunststoffabrikanten zijn op zoek naar allerlei verschillende eigenschappen van doseertechnologie. De een is op zoek naar kostenbesparing op kleurpigmenten, terwijl de ander graag een stabieler productieproces wil. En weer anderen willen hun efficiency of kwaliteit verhogen. Elk doseersysteem van Movacolor heeft een geïntegreerd modulair doseermechanisme waarin deze specifieke voordelen terugkomen.

Deze doseersystemen zijn ontwikkeld met de uiterst nauwkeurige doseertechnologie van Movacolor:

Gravimetrische 
doseersystemen

Gravimetrische doseersystemen: hoge besparingen - maximaal resultaat

Hoge besparingen - Maximaal resultaat

LEES MEER

Optometrische doseersystemen

Optometrische zeer nauwkeurige dosering

Optometrisch zeer nauwkeurig doseren

LEES MEER

Volumetrische doseersystemen

Volumetrische doseersystemen: lage kosten - betrouwbaar doseren

Lage kosten - betrouwbaar doseren

LEES MEER

De technici van Movacolor blijven steeds bij met de nieuwste ontwikkelingen in de kunststofindustrie en werken continu aan het verbeteren van de uiterst nauwkeurige doseertechnologie van onze producten. De doseertechnologie van Movacolor is gebaseerd op het in-line doseren van materialen als masterbatch, poeder, maalgoed of vloeibare kleurstoffen in onbewerkte grondstof.

Bij gravimetrische en volumetrische vulsystemen combineren we onze unieke doseercilinder met een stappenmotor om een constante stroom te creëren, wat resulteert in een betrouwbare kleur en wanddikte en een hoogwaardig eindproduct. Onze optometrische vulsystemen worden ontwikkeld met optometrische doseertechnologie die is gebaseerd op een optische sensor en een speciale doseerschijf. Deze doseertechnologie is uniek in de wereld en stelt je in staat om zeer nauwkeurig te doseren, korrel voor korrel.

Doseertechnologie met doseercilinder voor regelmatige uitvoer

De unieke, zeer nauwkeurige doseercilinder is een gepatenteerde uitvinding van Movacolor en maakt onderdeel uit van onze doseertechnologie. Dankzij de doseercilinder kan er zeer constant en zonder pulsaties of onderbrekingen worden gedoseerd, van zeer kleine doseringen (10 g/uur) tot zeer grote (1.000 kg/uur). Zo doseert u altijd precies goed: er is geen extra toevoeging van dure additieven nodig om een onregelmatige dosering of menging te compenseren. Dit resulteert in een besparing van 20 tot 50 procent op dure additieven.

De doseercilinder van Movacolor heeft een zeer groot capaciteitsbereik voor een losstaande doseertool (0,7 - 18 kg/uur met de GX-doseercilinder). Deze unieke, zeer nauwkeurige doseertool maakt een einde aan de onregelmatige output en onderbrekingen die zich vaak voordoen bij traditionele doseerapparatuur op basis van schroeven of schijven.

Doseertechnologie met een stappenmotor voor exacte snelheid

Om te voldoen aan de eisen die kunststofproducenten stellen aan nauwkeurigheid, is en blijft Movacolor altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wereld van het doseren. Daarom ontwikkelde Movacolor de stappenmotor met een instelbaar toerental van 0,1 tot 200 tpm. De doseercilinder van Movacolor wordt aangestuurd door deze stappenmotor. Deze is superieur aan een DC-motor omdat hij werkt op basis van stappen, waardoor de operator de cilindersnelheid zeer snel kan aanpassen.

Doseertechnologie met halsstuk en inzetstuk ter voorkoming van materiaalscheiding

De halsstukken en inzetstukken maken ook deel uit van de unieke doseertechnologie van Movacolor. Eén of meerdere doseersystemen van Movacolor kunnen worden aangesloten op het halsstuk. Door het direct invoeren van het kleurpigment in de keel van de machine, ook wel in-line doseren genoemd, voorkomen de halsstukken en inzetstukken van Movacolor dat materialen worden gescheiden. De technici van Movacolor hebben diverse inzetstukken ontwikkeld voor elke mogelijke toepassing, zodat u nauwkeurig kunt doseren met allerlei soorten materialen.

Nog liever dan erover te vertellen, laten we zien hoe onze doseertechnologie werkt! Probeer gratis een Movacolor doseersysteem.

MEER INFORMATIE?

Neem contact op met onze doseerspecialisten
+31(0)515 - 570 020