Login

Doseertechnologie van Movacolor voor masterbatch, poeder, maalgoed en vloeibare additieven

Kunststoffenproducenten hechten waarde aan verschillende eigenschappen van doseersystemen. Sommigen willen vooral besparen op de kosten van kleurstoffen. Anderen willen een stabieler productieproces. En weer anderen willen hun efficiency of kwaliteit verhogen. De systemen van Movacolor bieden de kunststoffenproducent al deze voordelen in geïntegreerde systemen voor het doseren van masterbatch, poeder, maalgoed of vloeistof.

Doseercilinder voor regelmatige uitvoer

De doseercilinder van Movacolor is een gepatenteerde uitvinding. De cilinder zorgt voor een regelmatige uitvoer van de kleinste (0,01 kg/u) tot de grootste (1.000 kg/u) hoeveelheden. Hij heeft een zeer groot capaciteitsbereik voor een losstaande doseertool (0,7 - 18 kg/u met de GX-doseercilinder). 

Het gepatenteerde systeem van Movacolor maakt een einde aan de onregelmatige output en onderbrekingen die zich vaak voordoen bij traditionele doseerapparatuur op basis van schroeven of schijven.

Stappenmotor voor exacte snelheid

De doseercilinder van Movacolor wordt aangestuurd door een stappenmotor. Deze is superieur aan een DC-motor omdat hij werkt op basis van stappen, waardoor de operator de cilindersnelheid zeer snel kan aanpassen.

Halsstuk ter voorkoming van materiaalscheiding

Het halsstuk van Movacolor voorkomt dat materialen worden gescheiden door het kleurpigment direct in de keel van de machine in te voeren.

Maar nog liever dan erover te vertellen, laten we u zien hoe het werkt! Vraag een gratis demo aan.

MEER INFORMATIE?

Neem contact op met onze doseerspecialisten
+31(0)515 - 570 020