Spuitgieten met volumetrische en gravimetrische doseermachines

Volumetrische en gravimetrische doseersystemen zijn onmisbaar bij het spuitgieten. Bij het spuitgietproces worden onderdelen geproduceerd met zowel thermoplastische als thermohardende kunststoffen. Vanwege de hoge productiekosten van de mallen wordt spuitgieten voornamelijk gebruikt voor de massaproductie van duizenden onderdelen tegelijk.

Spuitgieten met hoogwaardige volumetrische en gravimetrische vulsystemen

Movacolor ontwikkelt en produceert nauwkeurige, hoogwaardige gravimetrische en volumetrische vulsystemen. Alle kunststof onderdelen die door een spuitgietmachine geproduceerd worden, delen één noodzakelijke eis: ze moeten van topkwaliteit zijn. Doseerunits zijn daarom cruciaal bij het kleuren van hoofdmateriaal door kleurpigmenten als masterbatch, maalgoed en vloeistoffen in het hoofdmateriaal te doseren. De technici van Movacolor werken voortdurend aan het innoveren van doseeroplossingen om voor het spuitgieten de allerhoogste kwaliteit te bereiken.

De meest nauwkeurige doseertechniek voor het doseren van masterbatch, poeders en maalgoed bij spuitgietprocessen is gebaseerd op de doseercilinder. Alle gravimetrische en volumetrische vulsystemen van Movacolor kunnen extreem nauwkeurig doseren dankzij de unieke Movacolor-doseercilinder waarmee ze uitgerust zijn. De doseercilinder voegt het additief in een constante stroom direct toe aan het hoofdmateriaal, geheel zonder pulsaties of onderbrekingen.

De stappenmotor zorgt voor maximale controle zonder onderbrekingen of pulsaties. Dosering op basis van een doseercilinder is daarom vooral bij moderne spuitgietmachines met zeer korte productiecycli vele malen nauwkeuriger dan doseertechnieken die zijn gebaseerd op mengen of het gebruik van een schroef, schijf of vulband.

Toepassingen voor spuitgieten met gravimetrische doseertechnologie

Movacolors gravimetrische vulsystemen zijn dankzij de unieke technologie van gravimetrische dosering extreem nauwkeurig en daarom geschikt voor situaties waarin spuitgieten met uiterste precisie cruciaal is. Ieder product dat een spuitgietmachine oplevert moet exact dezelfde kenmerken hebben als dezelfde mal wordt gebruikt. Gravimetrische vulsystemen van Movacolor zijn uitgerust met een laadcel die precies het gewicht bijhoudt van de additieven die aan de stroom hoofdmateriaal worden toegevoegd. Zo blijft de output van de spuitgietmachine altijd van dezelfde hoge kwaliteit.

Injection molding applications with gravimetric dosing technology

The gravimetric feeders of Movacolor are extremely accurate thanks to the unique gravimetric dosing technology and therefor suitable for injection molding where accuracy is crucial. Every product made by an injection molding machine should have equal features when using the same mold. The gravimetric feeders of Movacolor are equipped with a load cell that measures exactly the weight of the additives that are added into the main material stream. This way the output of the injection molding machine is always the same high quality.

 

Spuitgieten met doseermachines voor snelle en eenvoudige kleurwisselingen bij het spuitgieten

Iedere minuut die een spuitgietmachine stilstaat, kost geld. Movacolor ontwikkelt doseerunits zodanig dat kleurpigmenten in minder dan een minuut kunnen worden vervangen (bekijk onderstaande video voor een indruk van dit proces). Alle producten binnen de volumetrische, optometrische en gravimetrische feeders productlijn zijn solide en eenvoudig te reinigen. 

 

Modulair doseersysteem voor spuitgieten

 

De gravimetrische en volumetrische vulsystemen voor de spuitgietsector zijn zeer gebruiksvriendelijk. Het ontwerp is zodanig dat elke operator binnen de kunststofverwerkende industrie ermee kan werken. Dankzij het modulaire ontwerp kunnen kunststofproducenten die met spuitgietmachines werken, beschikken over een doseerunit op maat die perfect aansluit op hun specifieke productieproces. De units zijn eenvoudig aan te passen of uit te breiden.