Toepassingen doseersystemen

De innovatieve doseersystemen van Movacolor hebben legio toepassingen bij spuitgiet- en extrusieprocessen. Met onze doseersystemen kunnen kunststofproducenten met kabels, PET-voorvormen, doppen en sluitingen en uiteenlopende andere toepassingen voor spuitgieten en extrusie in hun arsenaal de volledige controle over hun productieproces krijgen en besparen op kostbare additieven.

Verschillende toepassingen

Het doseerproces moet bij al deze toepassingen in extrusie en spuitgieten op hun specifieke vereisten worden toegesneden. De technici van Movacolor werken dan ook voortdurend aan nieuwe ontwerpen voor innovatieve doseeroplossingen waarmee er bij ieder soort toepassing aan die specifieke eisen kan worden voldaan. Movacolor levert een breed aanbod aan gravimetrische, optometrische en volumetrische doseerunits waarmee u de uitdagingen bij al deze productieprocessen de baas bent.

Toepassingen in extrusie

Voor ieder type toepassing in extrusie biedt Movacolor innovatieve doseeroplossingen. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen in extrusie zoals kabels, profielen en leidingen. Toepassingen in extrusie moeten aan de allerhoogste kwaliteitsvereisten voldoen. Movacolor ontwikkelt gravimetrische, optometrische en volumetrische doseersystemen met hoge precisie. Onze doseersytemen zijn eenvoudig te bedienen en leveren voor die eenvoud absoluut niet in op volledige controle over uw productieproces, traceerbaarheid, kostenbesparing en hoge precisie.

Precisie is uiterst belangrijk bij de productie van extrusietoepassingen. Bij additieven zoals masterbatch, maalgoed en poeder is het doseren op hoge precisie gebaseerd op het gebruik van een doseercilinder. De unieke doseercilinder van Movacolor voegt het additief in een constante stroom direct aan het hoofdmateriaal toe – helemaal pulsatievrij.  Al onze gravimetrische en volumetrische doseersystemen zijn met een doseercilinder van Movacolor uitgerust die met de allerhoogste nauwkeurigheid doseert bij gebruik voor extrusietoepassingen. 

Voor het grootste deel van de extrusietoepassingen bevelen we de MCBalance aan, die de lat legt als het om gravimetrisch doseren gaat. De MCHybrid 200 is ook uiterst geschikt voor toepassingen in extrusie. De MCHybrid 200 is uniek in zijn klasse en kan mengen en doseren in één systeem. Ten derde kunnen wij ook de MCWeight van harte aanraden voor extrusietoepassingen. De MCWeight is een zelfregulerend materiaalmeetsysteem voor extruders.

Toepassingen in spuitgieten

Een doseerysteem is een onmisbaar onderdeel van toepassingen in spuitgieten. Het systeem kleurt het hoofdmateriaal door kleurpigmenten zoals masterbatch, maalgoed en vloeistoffen in het hoofdmateriaal te doseren. Movacolor heeft een breed assortiment innovatieve gravimetrische, optometrische en volumetrische doseersystemen voor toepassingen in spuitgieten.

Omdat er met toepassingen in spuitgieten een grote hoeveelheid gestandaardiseerde producten gepaard gaat, is precisie cruciaal. Ieder product dat uit een spuitgiettoepassing is gemaakt moet namelijk dezelfde kenmerken hebben als alle andere producten van dezelfde mal. Deze nauwkeurigheid is haalbaar bij het doseren omdat al onze gravimetrische en volumetrische doseersystemen met een unieke Movacolor-doseercilinder zijn uitgerust. Het unieke aan onze doseercilinder is dat hij het additief in een constante stroom direct aan het hoofdmateriaal toevoegt, en dat zonder pulsaties. Een cilinder is veruit de nauwkeurigste manier om te doseren – qua precisie overschaduwt de cilinder mengen of het gebruik van een schroef, schijf of aanvoerband. Dit geldt vooral voor moderne spuitgietmachines met extreem korte productiecycli.

Voor het grootste deel van de toepassingen in spuitgieten is het uiterst nauwkeurige doseersysteem MCBalance een echte aanrader. Onze tweede aanbeveling is de MCTwin, de optimale manier om met maalgoed bij toepassingen in spuitgieten om te gaan. Ook onze unieke gravimetrische menger MCHybrid 30 is erg geschikt voor spuitgiettoepassingen. De MCHybrid 30 is de kleinere variant van de MCHigh Output 200 en combineert ook doseren en mengen in een enkel systeem.