Folie toepassingen

Alleen de hoogste kwaliteit is goed genoeg voor extrusieprocessen waarbij kunststof folie wordt geproduceerd. Maar hoe garandeert u een stabiel productieproces en kwaliteit en bespaart u ook nog eens op granulaat of poeder? Door een gravimetrisch of volumetrisch doseersysteem te gebruiken met wereldwijd een bewezen staat van dienst op het gebied van extrusie.

Kunststof folie produceren met doseersystemen die kwaliteit garanderen

Met de doseertechnologie van Movacolor voorkomt u kleurvariatie of variatie in de wanddikte. Dit heeft direct invloed op het extrusieproces en de kwaliteit van uw folie. Onze doseertechnologie is gebaseerd op jarenlange ervaring met het controleren van kleurpigmenten, zoals masterbatch en vrij stromend poeder. De doseercilinder wordt aangestuurd door een stappenmotor en zorgt voor een constante materiaalstroom. In combinatie met de bedieningsunit beschikt u over maximale controle.

“Bij de productie van folie zijn afwijkingen in het mengsel een bekend probleem. Deze zijn niet alleen duur, maar verzwakken ook de structuur van de folie. We hebben dit opgelost door een gravimetrisch meercomponentensysteem van Movacolor aan te schaffen.”

Productoverzicht gravimetrische en volumetrische doseerunits Movacolor

Movacolor ontwikkelt en verhandelt gravimetrische doseersystemen voor de productie van folie:

Movacolor ontwikkelt en verhandelt volumetrische doseerunits voor de productie van folie:

Veelgestelde vragen en interessante links