Kabels toepassingen

Bij het doseren van grondstoffen als poeder of granulaat bij de extrusie van kabels maakt de doseertechnologie het verschil wat betreft kwaliteit, consistentie en besparingen. Een constante dosering van poeder of granulaat is ook belangrijk voor de wanddikte van de isolatielaag en speelt een grote rol bij het voorkomen van problemen. Movacolor levert een complete serie volumetrische en gravimetrische doseersystemen die optimale controle bieden.

De beste doseertechnologie voor de extrusie en co-extrusie van kabels

Kunststofproducenten hebben steeds meer aandacht voor de monitoring van het extrusieproductieproces van kabels. De gravimetrische vulsystemen op basis van gewichtsverlies bieden hiervoor de beste mogelijkheden. Eenmaal aangesloten op het LAN-netwerk kunt u alle gravimetrische doseerunits in de fabriek via één enkele computer monitoren. Het is het ideale hulpmiddel om te zien wat er tijdens de nachtdienst is gebeurd.

“Movacolor heeft op onze kabelextrusielijn zijn meercomponentensysteem met MCWeight en twee MCBalance-units geïnstalleerd. Sindsdien hebben we volledige informatie over het gebruik van hoofdmateriaal, kleuren en katalysators en besparen we enorme hoeveelheden kleurpigment, katalysator en afval.”

Product line Movacolor gravimetric en volumetric dosing units

Movacolor ontwikkelt en verhandelt gravimetrische doseersystemen voor de productie van kabels:

Movacolor ontwikkelt en verhandelt volumetrische doseerunits voor de productie van kabels:

Veelgestelde vragen en interessante links