Login

Kostenbesparing bij dosering van masterbatch, poeder, maalgoed en vloeistoffen

Besparen op de inkoop

De eerste besparing bereikt u met de aanschaf van een gravimetrische of volumetrische doseerunit van Movacolor. Onze systemen betalen zich soms al na enkele weken terug.

Besparen op het gebruik van kleurpigmenten

Overal ter wereld besparen kunststofproducenten dankzij nauwkeurige dosering op dure kleurpigmenten als masterbatch, poeder en vloeistoffen, maar ook op katalysators, glijmiddelen, was, etc. Wij maken dit mogelijk dankzij onze unieke constante en precieze doseermethode.

Hoe we er zo zeker van zijn dat kunststofproducenten besparen op hun kleurstoffengebruik? Omdat er geen overdosering plaatsvindt. Dit meten we bij elke dosering opnieuw.

Besparen door minder afkeur

Een nauwkeurig gravimetrisch of volumetrisch doseersysteem dat stabiel draait, vermindert de hoeveelheid afkeur en kan uw afvalvolume met ruim 80 procent verlagen. Met hogere kwaliteit tot gevolg.

Besparen op arbeid

Doordat de doseerunits van Movacolor zo gebruiksvriendelijk zijn, bespaart u op arbeidskosten. Kleurpigmenten zijn eenvoudig verwisselbaar en de units zijn gemakkelijk te reinigen. Uw operators kunnen zich op de totale productielijn richten in plaats van op de doseerunits.

Besparen door het voorkomen van stilstand in de productielijn

Doordat kleuren snel kunnen worden verwisseld, blijft de stilstand van uw systemen beperkt en wordt binnen enkele minuten een nieuw (verkoopbaar) product geproduceerd. Het wisselen van kleur duurt bij andere systemen vaak 20 minuten, maar de units van Movacolor zijn binnen 60 seconden weer klaar voor productie.

Veelgestelde vragen en interessante links

MEER INFORMATIE?

Neem contact op met onze doseerspecialisten
+31(0)515 - 570 020