Login

Precisie bij de kleuring van kunststof producten

Elk product dat uw productielijn verlaat, moet wat betreft kleurconsistentie aan dezelfde strenge kwaliteitsnormen voldoen. Dat betekent dat elke dosis kleurpigment dag na dag aan zeer precieze kwantiteits- en kwaliteitsnormen moet voldoen. En juist die precisie kunt u van onze doseersystemen verwachten.

Movacolor meet elke dosering precies op, want dat is wat u nodig heeft. Sommige fabrikanten werken wat nauwkeurigheid betreft met statistieken op basis van gemiddelden. Bij het meten van gemiddelden bestaat echter de kans dat een groot aantal doseringen te hoog of te laag is, zolang het gemiddelde van alle doseringen maar binnen een aanvaardbare bandbreedte blijft.

Elk van die afwijkende doseringen kan bij de kwaliteitscontrole door uw medewerkers worden afgekeurd vanwege kleurafwijking, ondanks dat de 'gemiddelde' dosering aanvaardbaar was. Voor fabrikanten bepaalt het afzonderlijke resultaat - en niet het gemiddelde van alle resultaten - of een product aan de kleurkwalteitsnorm voldoet.

Hoge nauwkeurigheid leidt tot besparingen op dure kleurpigmenten

De gravimetrische en volumetrische doseersystemen van Movacolor garanderen nauwkeurige doseringen. Hiermee bespaart u op masterbatch, poeder en vloeibare kleurstoffen. Uw medewerkers hoeven niet langer de dosis kleurpigment te verhogen om kleurafwijkingen te voorkomen. Bovendien zijn onze systemen geschikt voor maalgoed en kunt u besparen door afkeur en overtollig materiaal opnieuw te gebruiken.

Hoge nauwkeurigheid voor een beter eindproduct

Onze gravimetrische en volumetrische doseersystemen voorkomen over- en onderdosering en garanderen tegelijkertijd een stabiel kleurproces. De doseercilinder voegt het kleurpigment direct toe aan het hoofdmateriaal en voorkomt zo dat kleuren worden gescheiden. Consistente kleuring draagt bij aan een hoogwaardig eindproduct, minder afval en afkeur, en meer winst.

Hoge nauwkeurigheid = hoge productiviteit

Onze zeer precieze doseersystemen verhogen de productiestabiliteit van spuitgiet- en extrusieprocessen. Dit leidt tot minder afval en meer productiviteit.

Veelgestelde vragen en interessante links

MEER INFORMATIE?

Neem contact op met onze doseerspecialisten
+31(0)515 - 570 020