Login

Traceerbaarheid binnen spuitgiet- en extrusieprocessen

Als kunststofproducent eist u controle over het volledige doseerproces. De machines op de lijn moeten goed werken, en de operators moeten ze gebruiken zoals ze zijn bedoeld. Fouten of afwijkingen moeten snel worden geconstateerd en verholpen om daarna weer efficiënt en foutloos aan de slag te gaan.

De doseersystemen van Movacolor monitoren zichzelf op drie niveaus:

  1. Gegevens worden opgeslagen in de doseerunit
  2. Gegevens worden vanuit de doseerunit op de computer opgeslagen in een spreadsheet
  3. Gegevens worden via de computer opgenomen in managementinformatiesystemen

Traceerbaarheid via doseersystemen

Al onze gravimetrische doseersystemen, waaronder de MC-Balance, MCliquid en meercomponentensystemen, beschikken over een optie om de prestaties te volgen. U kunt een deel van de verzamelde gegevens naar wens aanpassen. De systemen slaan belangrijke operationele gegevens op in hun interne geheugen met behulp van een databuffer. De operator heeft direct toegang tot een lijst met gegevens over de meest recente productieperiode.

Traceerbaarheid via de computer

U kunt meerdere doseerunits monitoren door de MCBalance of uw meercomponentensysteem aan te sluiten op een computer. Bekijk de laatste productiegegevens door ze te downloaden vanuit de databuffer van de unit. De gegevens kunnen vervolgens worden geïmporteerd naar een spreadsheet of ander analytisch hulpmiddel en worden bestudeerd. Is de computer blijvend op het doseersysteem aangesloten, dan dient hij als datalogger en kan de unit meer gegevens opslaan dan alleen de meest recente productieperiode.

Traceerbaarheid via het MCSmart managementinformatiesysteem

Movacolor heeft MCSmart-software ontwikkeld om meerdere doseerunits aan te sluiten op één systeem voor gegevensopslag. Dit systeem verzamelt gelijktijdig de gegevens van alle systemen en wisselt gegevens uit tussen de units. De doseerunits verzamelen en verzenden alle start- en stoptijden van de productie, de productiesnelheid, cyclustijden en overige belangrijke controlegegevens.

Deze gegevens worden vervolgens gerangschikt en weergegeven door middel van iconen, grafieken en tabellen. Op deze manier biedt MCSmart het management cruciale informatie over het verbruik van de afzonderlijke doseerunits en de productiviteit per productiemachine.

Veelgestelde vragen en interessante links

MEER INFORMATIE?

Neem contact op met onze doseerspecialisten
+31(0)515 - 570 020